ΓιαουρτοΨωμάκια

Υλικά

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη (5 γραμμάρια)
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (5 γραμμάρια)
1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι (10 ml)
1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι (20 γραμμάρια)
1 ποτήρι χλιαρό γάλα (200 ml)
2,5 φλιτζάνια αλεύρι (300 γραμμάρια)
1 κ.σ. μαγιά ξηρή (7 γραμμάρια)

Εκτέλεση

Ρίχνουμε αρχικά όλα τα υλικά σ ένα μπολ (εκτός απο αλευρι και μαγια)και ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη και το αλάτι.Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι και τη μαγιά.
Ανακατεύουμε και στη συνέχεια ζυμώνουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να έχουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μας.
Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο 20-30 λεπτά.Ρίχνουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο της κουζίνας και βάζουμε τη ζύμη.
Ζυμώνουμε για 5 λεπτά και στη συνέχεια χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 μέρη.Τα πλάθουμε όλα μπαλάκια.
Παίρνουμε ένα ένα και με τον πλάστη τα ανοίγουμε λίγο χωρίς να τα λεπτύνουμε πολύ.
Τα τοποθετούμε σε 2 ταψιά στα οποία έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250°C για 6 λεπτά.
Ιδανικό για το πρωινό σας η και για το γεύμα σας!!!

Καλή επιτυχία!!!

Προηγούμενο άρθροΜπέικον τυλιγμένο σε μπουκιές κοτόπουλου και σβησμένο σε κρασί 😋.
Επόμενο άρθροΤηγανιά με Συκωτάκια Κοτόπουλου…ένας εξαιρετικός μεζές