Υλικά

3 πράσα,
2 αυγα,
2 φλιτζάνια κορνφλάουρ,
1 φλυτζάνι γάλακτος (110 ml),
1 φλυτζάνι φυτικού λαδιού (110 ml),
10 γραμμάρια μπεικιν παουντερ (1 πακέτο),
Αλάτι,
Ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά.

Διαδικασία της συνταγής 
Αρχικά, πλένετε τα πράσα καλά και τα κόβετε όσο πιο λεπτά γίνεται.
Βράζουμε τα κομμένα πράσα στο νερό μέχρι να γίνουν αρκετά τρυφερά.
(Προσθέστε λίγο αλάτι στο νερό).
Χτυπήστε τα αυγά σε ένα βαθύ μπολ και προσθέστε το γάλα, το φυτικό λάδι, το αραβοσιτέλαιο, το αλάτι, τη κόκκινη πιπεριά και το μπέικιν παουντερ.
Ανακατέψτε τα και στη συνέχεια προσθέστε τα βρασμένα και στραγγισμένα πράσα στο μείγμα.
Πασπαλίζουμε με λίγο κορνφλαουρ σε ένα λιπαρό πυρέξ και ρίχνουμε το μείγμα του κέικ σε αυτό και απλώνουμε.
Ψήστε το κέικ του πράσου στον προθερμασμένο φούρνο στους 170 ° C μέχρι να πάρει χρυσοκίτρινο χρώμα.
Κόψτε το κέικ ενώ είναι ζεστό και σερβίρετε ζεστό.

recipesmaking.com

Προηγούμενο άρθροΠικάντικες Πατάτες στο τηγάνι….και νηστίσιμο
Επόμενο άρθροΠλαστός από την Πιτομάνα Θεσσαλία