Εκμέκ κανταίφι με καραμελωμένα αμύγδαλα!!

Αυτό το εκμέκ κανταΐφι είναι όνειρο! Το τραγανό κανταΐφι τυλίγεται σε μια βελούδινη κρέμα και στολίζεται με καραμελωμένα αμύγδαλα που δίνουν μια γλυκιά και τραγανή πινελιά. Η κρέμα γίνεται πανεύκολα, χωρίς μίξερ, και το αποτέλεσμα είναι πάντα τέλειο.

  • Πλούσια γεύση: Η συνταγή περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα υλικά για να δημιουργήσετε ένα γευστικότατο εκμέκ κανταΐφι. Το κανταΐφι είναι τραγανό, η κρέμα είναι βελούδινη και τα καραμελωμένα αμύγδαλα προσθέτουν μια γλυκιά και τραγανή πινελιά.
  • Εύκολη προετοιμασία: Η συνταγή είναι εύκολη και κατανοητή, ακόμα και για άπειρους μάγειρες.
  • Εντυπωσιακή εμφάνιση: Το εκμέκ κανταΐφι με καραμελωμένα αμύγδαλα είναι ένα πανέμορφο γλυκό που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.

Συνολικά:

Το εκμέκ κανταΐφι με καραμελωμένα αμύγδαλα είναι ένα εξαιρετικό γλυκό που αξίζει να δοκιμάσετε. Είναι γευστικό, εύκολο στην προετοιμασία και εντυπωσιακό στην εμφάνιση.

Υλικά

(Συνταγή για το ταψί της κουζίνας)

Κρέμα
2 lt γάλα
2 κούπες ζάχαρη
4 κρόκους αυγών
4 βανίλιες
1 σακουλάκι κορν φλάουρ (200 gr)
50 γρ βούτυρο

Βάση κανταίφι
450 γρ κανταίφι
250 γρ βούτυρο

Σιρόπι
2 και 2/3 κούπες νερό
3 και 2/3 κούπες ζάχαρη
λίγο χυμό λεμονιού

Σαντιγύ
6 κρέμες γάλακτος 35% λιπαρά
12 κ. σ. ζάχαρη άχνη
6 βανίλιες

Εκτέλεση

Κρέμα
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε όλα μαζί τα υλικά, εκτός από το βούτυρο και ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα έως ότου πήξει η κρέμα. Μόλις βγάλουμε την κρέμα από τη φωτιά ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε την κρέμα με μεμβράνη η οποία πρέπει να εφάπτεται με την κρέμα για να μην πιάσει κρούστα από πάνω.

Βάση κανταίφι
Λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε λίγο στο ταψί της κουζίνας, ξάνουμε το κανταίφι πολύ καλά και περιχύνουμε το υπόλοιπο βούτυρο από πάνω. Ψήνουμε στους 180 έως ότου ροδοκοκκινήσει.

Σιρόπι
Βράζουμε 5 λεπτά από την ώρα που αρχίζει να βράζει, χωρίς να ανακατέψουμε καθόλου και σκεπασμένο με καπάκι.
Σιροπιάζουμε μόλις βγάλουμε το κανταίφι από το φούρνο. Το σιρόπι να είναι χλιαρό. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Σαντιγύ
Χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα έως ότου γίνει σαντιγύ σφικτή (προσοχή μην κόψει).
Καραμελωμένα αμύγδαλα
Βάζουμε τα αμύγδαλα σε κατσαρολάκι με νερό να τα σκεπάζει και τα αφήνουμε στη φωτιά για λίγο έως ότου βγαίνουν οι φλούδες. Σουρώνουμε κ βγάζουμε τις φλούδες. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο βουτυράκι και σοτάρουμε τα αμύγδαλα, ρίχνουμε σιγά σιγά ζάχαρη και αφού λιώσει η ζάχαρη και πάρει το χρώμα της καραμέλας αδειάζουμε τα καραμελωμένα αμύγδαλα πάνω σε λαδόκολλα. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και μετά αλέθουμε στο multi.
Στο ταψί με το κανταίφι, στρώνουμε την κρέμα αφού πρώτα την χτυπήσουμε με το μίξερ να αφρατέψει, μετά τη σαντιγύ και από πάνω τα καραμελωμένα αμύγδαλα.

Η Συνταγή είναι της κας Dimitra Mpisilka

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Τούρτα Εκμέκ κανταΐφι

Υλικά

300 γρ γραμμάρια κανταΐφι στο φούρνο
180 γρ Βούτυρο λιωμένο

Για το σιρόπι:
400 γρ. ζάχαρη
260 ml. νερό
1 κγ λεμονι
Φλούδα μισου πορτοκαλιού
1 βανίλια
1/2 κ.σ. μέλι

Για την κρέμα:
700 ml φρέσκο ​​γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 σακ άμυλο βανίλιας (Γιωτης)
1 βανίλια

Εκτέλεση:

Για να έχετε καλύτερο αποτέλεσμα και για να γίνει πιο αφράτο το κανταΐφι, βουτήξτε τα χέρια σας στο βούτυρο πριν αρχίσετε το ξάσιμο. Δεν θα κάνετε παραπάνω από πέντε λεπτά.
Βουτυρώστε μια στρογγυλή φόρμα εκατοστά και απλώστε ομοιόμορφα το κανταΐφι και περιχύστε το με το βούτυρο.
Ψήστε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για ¾ της ώρας περίπου ώσπου να ροδοκοκκινίσει.

Περιχύνεται με το σιρόπι, το οποίο παρασκευάζεται ρίχνοντας σε κατσαρολάκι τη ζάχαρη, το νερό, τον χυμό λεμονιού, τη βανίλια, το μέλι και την πορτοκαλόφλουδα.
Το βάζουμε στη φωτιά το αφήνουμε να βράσει για πέντε λεπτά και το αποσύρουμε από την εστία.

Η κρέμα παρασκευάζεται ρίχνοντας φρέσκο ​​γάλα σε μια κατσαρόλα, προσθέτοντας ζάχαρη και άμυλο διαλυμένο σε λίγο νερό. Βράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει. Προσθέτουμε τη βανίλια και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Το σιροπιαστό κανταΐφ περιχύνεται με τη ζεστή κρέμα.
Αφήνεται να κρυώσει στο ψυγέιο για 1 ώρα και καλύπτουμε με τι σαντιγί που φτιάχνουμε χτυπώντας παγωμένη κρεμα γάλακτος.
Πασπαλίζουμε από πάνω αλεσμένα καρύδια ή άλλους ξηρούς καρπούς.

Καλή όρεξη!

ΠΗΓΗ: kulinarensvqtsgeri

Προηγούμενο άρθροΒυζαντινό: Μια γλυκιά απόλαυση με πλούσια ιστορία
Επόμενο άρθροΚέικ Καρότου με Καρύδια και Βελούδινη Κρέμα