Σφολιάτα με κρέμα chantilly φρούτα, κρέμα φυστικιού και νουτέλα

Υλικά για 6 άτομα

600 γρ φράουλες ή άλλα φρουτα ψιλοκομμένα
180 γρ ζάχαρη 60 γρ άμυλο καλαμποκιού
50 γρ βούτυρο 20 γρ ζάχαρη άχνη
700ml κρυα κρεμα γάλακτος (χτυπημένη σε μιξερ σε σαντιγί)
6 κρόκοι αβγών
0,5 λίτρο πλήρες γάλα για γεύση
Ξύσμα λεμονιού

Για τα Φύλλα
1 πακέτο σφολιάτα (περιέχει 2 φύλλα, τα οποία αποψύχουμε σύμφωνα με τις οδηγίες, που αναγράφονται στη συσκευασία)
2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη

Πώς να το ετοιμάσετε 

Ανακατεύουμε το ξύσμα λεμονιού με 500 ml γάλα και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Εν τω μεταξύ, χτυπήστε 6 κρόκους αβγών με 120 γρ ζάχαρη και 60 γρ κορν φλαουερ. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, ρίχνοντάς το σιγά σιγά και το
ξαναβάζουμε στη φωτιά. Όταν ζεσταθεί η κρέμα προσθέτουμε 50 γραμμάρια βούτυρο, ανακατεύουμε και βάζουμε στο ψυγείο.
Προσθέτουμε την σαντιγί και ξαναβάζουμε στο ψυγείο.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και στρώνουμε με λαδόκολλα δύο λαμαρίνες.
Ξεδιπλώνουμε από ένα φύλλο σφολιάτας πάνω σε κάθε λαμαρίνα. Τις τρυπάμε καλά με ένα πιρούνι, για να μην φουσκώσουν κατά το ψήσιμο.
Ψήνουμε ταυτόχρονα τις σφολιάτες στον αέρα για περίπου μισή ώρα.
Τις βγάζουμε από τον φούρνο, τις αφήνουμε να κρυώσουν για μισή ώρα.


Αλλοίφουμε την μια σφολιάτα με νουτέλα και την άλλη με κρέμα φυστικιού

Βγάζουμε την κρύα κρέμα από το ψυγείο και την αφρατεύουμε με αυγοδάρτη.
Βάζουμε τη μία τετράγωνη σφολιάτα σε μια πιατέλα. Απλώνουμε από πάνω τη μισή κρέμα απλώνουμε και ψιλοκομμένα τα φρούτα.
Σκεπάζουμε με την άλλη τετράγωνη σφολιάτα.
Απλώνουμε ομοιόμορφα την υπόλοιπη κρέμα πασπαλιζουμε κρέμα φυστίκι και απλώνουμε τις υπόλοιπες φραουλες

και βάζουμε ψυγείο για 2 ωρες.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΤυρόψωμο, αφράτο αφράτο σαν τσουρέκι !!!
Επόμενο άρθροΚολοκυθόπιτα με φέτα, ανθότυρο και ξηρη μυζήθρα