Κέικ Σοκολάτας με ξηρούς καρπούς

Υλικά

3 αυγά
14 γρ μπέκιν
λίγο αλάτι
1 βανίλια
Μια κουταλιά της σούπας κακάο
7 κουταλιές λάδι
7 κουταλιές γάλα
7 κουταλιές αλεύρι
7 κουταλιές της σούπας κόκκους ζάχαρης
Ένα μικρό φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές της σούπας κρεμμώδες τυρί
2 κουταλιές της σούπας λιωμένη σοκολάτα (50 γρ)
1 κουταλάκι νες καφέ

Γκαναζ
200 γρ κρέμα γάλακτος
125 γρ κουβερτούρα
Ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας

Εκτέλεση

Ρίχνουμε στο μίξερ τ αυγά τη ζάχαρη τη βανίλια το λάδι και το γάλα.Τα χτυπάμε όλα μαζί να ενωθούν.
Αδειάζουμε το μείγμα μας σ ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το αλεύρι και το κακάο κοσκινισμένα.Ανακατεύουμε καλά.
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και ρίχνουμε το μείγμα μας.Ψήνουμε στους 180 ° C για 30 -40 λεπτά΄.
Μόλις το βγάλουμε απ το φούρνο το τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα.
Σ’ένα ποτήρι διαλύουμε ένα κουταλάκι νες καφέ με μισό ποτήρι ζεστό νερό και το ρίχνουμε όλο πάνω στο παντεσπάνι μας.

Αφήνουμε να το απορροφήσει και να κρυώσει καλά.
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με το τυρί κρέμα ν’ αφρατέψει να γίνει σαντιγί και προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα.
Ανακατεύουμε με μια μαρίζ.Απλώνουμε όλη την σαντιγί πάνω απ το παντεσπάνι μας και στρώνουμε καλά.
Ζεσταίνουμε σ ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος ρίχνουμε την κουβερτούρα μέσα και ανακατεύουμε να λιώσει.
Περιχύνουμε σε όλη την επιφάνεια του γλυκού μας και πασπαλίζουμε με ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας.
Μια γλυκιά απόλαυση είναι έτοιμη!!!!!!!
Δοκιμάστε τη!!!!!!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Προηγούμενο άρθροΟι πατάτες είναι πιο νόστιμες από το κρέας όταν μαγειρεύονται με αυτόν τον τρόπο.
Επόμενο άρθροΚεμπάπ Γάστρας