Εύκολο και Νόστιμο χοιρινό στιφάδο

Μια κλασική συνταγή ένα εύκολο και τρυφερό χοιρινό στιφάδο. Είναι πολύ εύκολο να
φτιαχτεί, το κρέας είναι πολύ τρυφερό, είναι πλήρες και υγιεινό.

Συστατικά:

1 κιλό χοιρινό άπαχο
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 κόκκινη πιπεριά
1 ποτήρι λευκό κρασί
400 γρ. τριμμένη ντομάτα
2 μεσαίες πατάτες
2 καρότα
Ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο
1 φύλλο δάφνης και ένα κουταλάκι του γλυκού θυμάρι

Αρχίζουμε να το φτιάξουμε:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρετε το κρέας με αλάτι και πιπέρι και με ένα καλό τζετ
ελαιόλαδου μέχρι να ροδίσουν. Βγάζουμε και κρατούμε στην άκρη.
Στη συνέχεια προσθέτουμε την πιπερια κομμένη σε κύβους, σοτάρουμε σε υψηλή φωτιά και
διατηρούμε επίσης στην άκρη.

Συνεχίζουμε με το κρεμμύδι και το σκόρδο, ψιλοκομμένο, εάν είναι απαραίτητο προσθέστε
λίγο περισσότερο λάδι στην κατσαρόλα και μια πρέζα αλάτι. αυτή τη φορά το αφήνουμε σε
χαμηλή φωτιά μέχρι να είναι μαλακό και πολύ χρυσό.
Ρίχνουμε το λευκό κρασί πάνω από το χρυσό κρεμμύδι και το αφήνουμε να μειωθεί κατά το
ήμισυ.
Ενσωματώνουμε το τσιγαρισμενο κρέας και τη τριμμένη ντομάτα. Ανακατέψτε και προσθέστε
επίσης ένα φύλλο δάφνης και λίγο θυμάρι. Καλύπτουμε τα πάντα με νερό.
Εάν το κάνουμε σε μια χύτρα ς, θα πρέπει να καλύψουμε και να μαγειρέψουμε μόνο για
20 λεπτά. Εάν το κάνουμε σε μια συμβατική κατσαρόλα, θα πρέπει να προσθέσουμε περισσότερο νερό και να μαγειρέψουμε για 1 ώρα.
Μετά από αυτή τη φορά προσθέτουμε τις πατάτες και το καρότο, προσθέτουμε λίγο περισσότερο νερό και αλάτι και μαγειρεύουμε ξανά, 10 λεπτά στην χύτρα ή 30 σε μια κανονική κατσαρόλα.

Τέλος και μόλις έχουμε όλα καλά μαγειρεμένα, το τρυφερό κρέας και οι πατάτες και τα καρότα
στο σημείο τους προσθέτουμε τον αρακα στην περίπτωσή μου ήδη μαγειρεμένα. (αλλά 10 λεπτά πριν) και την πιπεριά που είχαμε κρατήσει. Διορθώνουμε το αλάτι και έχουμε ένα τυφερό χοιρινό στιφάδο.

Και έτοιμο για φαγητό…

Ελπίζω να σας άρεσε αυτή η εύκολη και τρυφερή συνταγή στιφάδο χοιρινού κρέατος.

Προηγούμενο άρθροΛαχανοκεφτέδες Ογκρατέν…Η πιο νόστιμη και απλούστερη συνταγή
Επόμενο άρθροΤυροπιτάρια με φέτα και μαϊντανό