Ζελέ  γάλακτος με μπανάνα

Θέλω να σας προσφέρω Ζελέ γάλακτος με μπανάνα μια ενδιαφέρουσα συνταγή για ένα νόστιμο και πολύ όμορφο γλυκάκι. Είναι πολύ αέρινο, μέτρια γλυκό. Εξωτερικά, αυτές οι λιχουδιές μοιάζουν με καφέ με πλούσιο αφρό γάλακτος.
Μια ελαφριά νότα καφέ συμπληρώνει τέλεια το γλυκό. Δοκιμάστε το και θα την ξανακάνετε σε αυτή τη συνταγή.

 Υλικά:

🍃 1 λίτρο γάλα
🍃 100 γραμμάρια ζάχαρη
🍃 3 πακέτα ζελατίνης, 10 γρ το καθένα (15 κ.σ. λίτρα γάλα)
🍃 20 γραμμάρια ζάχαρη βανίλιας
🍃 300-350 g μπανάνες (καθαρό βάρος)
🍃 2 κουταλάκια του γλυκού διάλυμα καφέ (διαλύονται σε 1 κουταλιά της σούπας γάλα)
🍃 2 κουταλάκια του γλυκού σκούρο κακάο (διαλύεται σε 1 κουταλιά της σούπας γάλα)
σοκολάτα

 Εκτέλεση

🍃 Η ζελατίνη μουλιάζεται σε γάλα χωριστά, 10 γρ + 5 κ.σ. γάλα, 10 γρ + 5 κ.σ. γάλα, 10 γρ. + 5 κ.σ. γάλα (διαλύεται στο φούρνο μικροκυμάτων).
Ρίξτε το γάλα σε ένα μπολ, προσθέστε μπανάνες καθαρισμένες, ζάχαρη, ζάχαρη βανίλιας και χτυπάμε με ένα εμποτισμένο μπλέντερ.
🍃 Πάρτε 500 ml μπανανόγαλα μείγμα, προσθέτουμε 10 γρ. διαλυμένη ζελατίνη Χτυπάμε με μπλέντερ και αδειάζουμε σε φορμάκια.
Βάζουμε μέσα ψυγείο για να κρυώσει.
🍃 Χωρίζουμε το υπόλοιπο μείγμα σε δύο ίσα μέρη. Στο πρώτο προσθέτουμε στιγμιαίο καφέ αραιωμένο με γάλα και 10 γρ. διαλυμένη ζελατίνη.
Χτυπάμε με μπλέντερ και ρίχνουμε δεύτερη στρώση, βάζουμε στο ψυγείο.
🍃Στο υπόλοιπο μείγμα μπανάνας-γάλακτος
προσθέτουμε κακάο αραιωμένο με γάλα και 10 γρ. διαλυμένη ζελατίνη. Χτυπάμε με μπλέντερ σε χαμηλές στροφές και ρίχνουμε τρίτη στρώση.
Βάζουμε μέσα αφήστε το ψυγείο να κρυώσει εντελώς.
Διακοσμούμε με ψιλοκομμένη σοκολάτα.

Τέλειοοοοοοο!

Η Συνταγή είναι της Світлана Юрченко

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Πανεύκολο γλυκό ψυγείου με κρέμα ζελέ και μπισκότα πτι μπερ..

ΥΛΙΚΑ
2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου Γιώτης βανίλια
[γάλα και ζάχαρη όση αναγράφετε στήν συσκευασία]
1/2 ποτήρι του νερού γάλα για άλλειμα των μπισκότων
1 πακέτο μπισκότα πτί μπέρ
1 κουτί ζελέ το οικογενειακό μέγεθος που έχει 2 φακελάκια. Φράουλα,η κεράσι,η ότι σας αρέσει
2 κουτ.σούπας κονιάκ

Φτιάχνουμε την κρέμα αραβοσίτου σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Αποσύρουμε την κρέμα από την φωτιά όταν πήξει και την αφήνουμε να κρυώσει .

Φτιάχνουμε το ζελέ ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφοντια επάνω στην συσκευασία..
Οταν έρθει σε θερμοκρασία  χαμηλή τον τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και να αρχίσει να πήζει ελαφρώς .

Σέ ένα ταψάκι η πυρέξ η τάπερ τετράγωνο στρώνουμε τα μπισκότα και τα  αλείφουμε με το πινέλο  βουτώντας το σε γάλα και το κονιάκ .

Από πάνω βάζουμε άλλη μία στρώση με μπισκότα και ξανά γάλα με το πινέλο.
Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα και τοποθετούμε το ταψί στο ψυγείο περίπου μισή ώρα.
Κατόπιν με μία κουτάλα σούπας και με προσοχή μην σπάσει η κρέμα μας αδειάζουμε το ζελέ που θα πρέπει να έχει λίγο αρχίσει να πήζει το στρώνουμε ομοιόμορφα.

Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο [όχι κατάψυξη] τουλάχιστον για 3-4 ώρες και κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε !!

Σημείωση
Μπορούμε στην παρασκευή του ζελέ να αντικαταστήσουμε τα 2 ποτήρια νερό με χυμό πορτοκάλι ,η φράουλα . .Επίσης μπορούμε μαζί με το βραστό νερό να προσθέσουμε και λίγη ζάχαρη αν θέλουμε το ζελέ πιο γλυko
papatrexas

Προηγούμενο άρθροΣμυρνέικα κουλουράκια
Επόμενο άρθροΡεβανί κέικ