Ζουμερό στήθος κοτόπουλου γεμιστό με ζαμπόν και τυρί στο φούρνο. Πανέμορφα χρυσό παντού και πραγματικά τραγανό, σαν να είναι τηγανητό!! Μπορείτε σίγουρα να το κάνετε απόψε!!

ΥΛΙΚΑ :

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
2 μικρά στήθη κοτόπουλου, περίπου 180-210γρ. το κάθε ένα
Αλατοπίπερο
4 φέτες τυρί τυρί έμενταλ
4 έως 6 φέτες ζαμπόν
λίγο λάδι
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΑΡΙΣΜΑ
ΜΕΘΟΔΟΣ 1
• ½ φλιτζάνι φρυγανιά
• 3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
• 1 1/2 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon
ΜΕΘΟΔΟΣ 2
• 1 φλιτζάνι φρυγανιά
• 1 αυγό
• 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 C στις αντιστάσεις και λαδώστε ένα μικρό ταψί.
Σε ένα ξύλο κοπής ανοίγετε τα φιλέτα στη μέση σαν μια τσέπη, προσέχοντας να μη βγει το μαχαίρι από την άλλη μεριά. (Βλέπε φωτογραφία παρακάτω).
Διπλώστε το τυρί στο μισό, τυλίξτε το μέσα στο ζαμπόν (αυτό βοηθά να σταματήσετε το τυρί να λιώνει) και τοποθετήστε 2 κομμάτια μέσα σε κάθε τσέπη. Κλείστε την τσέπη, σφραγίστε με 2 οδοντογλυφίδες για να μην ανοίξει. Πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι.


Στη συνέχεια πανάρετε το κοτόπουλο. Σας δίνω δυο μεθόδους για το πανάρισμα του κοτόπουλου.
Όποια μέθοδο και αν επιλέξετε,

 

θα σας υποδεχτεί με την ίδια λαμπρή θέα του λιωμένου τυριού που ξεχειλίζει από το ζαμπόν μέσα στο ζουμερό στήθος κοτόπουλου…..


Για την ΜΕΘΟΔΟ 1 :
Ανακατέψτε τη μαγιονέζα και τη μουστάρδα σε ένα μπολ. Απλώστε το με το χέρι σας πάνω και στις πλευρές του κοτόπουλου (όχι κάτω). Το μείγμα μαγιονέζας – μουστάρδας λειτουργεί ως κόλλα για τη φρυγανιά.
Σε ένα άλλο μπολ βάζετε τη φρυγανιά και πανάρετε τα κοτόπουλα. Τοποθετήστε τα στο λαδωμένο ταψί και ψεκάστε με λίγο λάδι.

Για την ΜΕΘΟΔΟ 2 :
Χτυπήστε το αυγό και το αλεύρι. Βυθίστε το κοτόπουλο στο μείγμα αυγών, στη συνέχεια στο μπολ με τη φρυγανιά. Τοποθετήστε τα στο λαδωμένο ταψί και ψεκάστε με λίγο λάδι.
Ψήστε για 25 έως 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να μαγειρευτούν (εάν θέλετε να δείτε αν έχει γίνει το κοτόπουλο κόψτε ένα κομματάκι στο πιο χοντρό σημείο). Όταν είναι έτοιμα, αφαιρέστε τις οδοντογλυφίδες και σερβίρετε!! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κάποια σος μαγιονέζας – μουστάρδας, αν θέλετε. Συνοδεύονται τέλεια με πράσινη σαλάτα!!

ΠΗΓΗ: www.recipetineats.com

Προηγούμενο άρθροΑυθεντικό Ιταλικό Tiramisu
Επόμενο άρθροΣπανακόρυζο…Απλό, υγιεινό και νόστιμο!