Ζουμερό Κέικ γλασαρισμένο με Βούτυρο

Συστατικά:

Κέικ
1 φλιτζάνι βούτυρο, σε κύβους σε θερμοκρασία δωματίου
2 φλιτζάνια ζάχαρη
4 αυγά
1 κουταλιά της σούπας βανίλια
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 φλιτζάνι ξυνόγαλα
Γλάσσο Βουτύρου
1/3 φλιτζάνι βούτυρο
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας νερό
2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια

Οδηγίες:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 165 ° C
Λιπάνετε μία φορμα 25 εκ με βούτυρο. Αλευρώστε τη φόρμα τιναξτε την και αφήστε την στην άκρη.
Τοποθετήστε όλα τα συστατικά του κέικ στο μπολ του μιξερ σας που είναι με το εξάρτημα του πτερυγίου.


Αναμειγνύεται σε χαμηλή ταχύτητα για 30 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια αυξάνεται την ταχύτητα στη μέση και αναμειγνύεται για 3 λεπτά.


Ρίξτε το μείγμα στην φόρμα και ψήνετε για 65-75 λεπτά έως ότου μια οδοντογλυφίδα που εισέρχεται στο κέντρο βγαίνει καθαρή.
Όταν τελειώσει το κέικ κάνε το γλάσσο. Συνδυάστε όλα τα συστατικά σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέση – χαμηλή φωτιά. Ανακατεύετε συνεχώς έως ότου το βούτυρο λιωθεί και η ζάχαρη διαλύεται. Μην το βγάζετε.
Κάντε τρύπες σε όλο το ζεστό κέικ χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι και ρίξτε το λούστρο ομοιόμορφα στο κέικ ενώ είναι ακόμη στην φόρμα.
Αφήστε το κέικ να κρυώσει εντελώς στην φόρμα και στη συνέχεια αναστρέψτε το κέικ σε ένα πιάτο.
Μου αρέσει πραγματικά να κάνω αυτό το κέικ μια μέρα νωρίτερα, βρίσκοντας ότι είναι πιο υγρό και γευστικό όταν μένει μια μέρα.

ΠΗΓΗ: cookiesandcups.com

Προηγούμενο άρθροΜελοκούλουρα με Σταφίδα
Επόμενο άρθροΕτσι γίνετε η πιο Αφράτη Μους Σοκολάτας