Ζουμερό κέικ κακάο ΧΩΡΙΣ αυγά

Μία από τις αγαπημένες μου συνταγές – εξαιρετικά νόστιμο, πυκνό και ζουμερό κέικ κακάο ΧΩΡΙΣ αυγά και με λίγα μόνο υλικά που έχουμε όλοι στο σπίτι 💜

Υλικά

Ξηρά συστατικά:
Αλεύρι – 2 και 2/3 κουτ.
Ζάχαρη – 1 και 1/2 κουταλάκι του γλυκού.
Κακάο – 6 κουταλιές της σούπας.
Μπέικιν πάουντερ – 2 κουτ. (10 γρ.)
Ξηρή βανίλια – 3-4 τεμ.
Αλάτι – 1/2 κουταλάκι του γλυκού.

Υγρά συστατικά:
Νερό – 2 κουπες.
Λάδι – 2/3 κουπας.
Ξίδι – 2 κουταλιές της σούπας.

Για το σιρόπι:
Νερό – 1,5 κούπα.
Ζάχαρη – 1 κούπα.

Υγρή βανίλια

Εκτέλεση

1. Κοσκινίστε το αλεύρι σε ένα μπολ, ανακατέψτε το με το μπέικιν πάουντερ, ανακατέψτε καλά. Προσθέστε τα υπόλοιπα ξηρά συστατικά και ανακατέψτε ξανά.
2. Σε ξεχωριστό μπολ ρίξτε το νερό, το λάδι και το ξύδι. Ανακατέψτε τα πάντα και προσθέστε σταδιακά στα στεγνά συστατικά, ανακατεύοντας με ένα σύρμα και στη συνέχεια με ένα μίξερ.
3. Ρίχνουμε το μείγμα του κακάο σε λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί (ή σε ταψί με χαρτί ψησίματος) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς περίπου μέχρι να στεγνώσει (για μένα περίπου 20-25 λεπτά).

4. Για να σιροπιάσω το κέικ, έβρασα το νερό, πρόσθεσα τη ζάχαρη, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να λιώσει, και τέλος το αρωματίσαμε με βανίλια.
5. Κόβω το ελαφρώς κρυωμένο κέικ σε κομμάτια, το σιροπιάζω παντού με δροσισμένο σιρόπι και το βάζω στο ψυγείο για περίπου 40 λεπτά. Το έβγαλα και επειδή δεν είχα σοκολάτα για να λιώσω και να διακοσμήσω, αυτοσχεδίασα με μια κουταλιά φυσικό γιαούρτι πασπαλισμένο με μπάρες σοκολάτας.

Καλή όρεξη! 😊

Προηγούμενο άρθροΓεμιστό κοτόπουλο σε καραμελωμένα κρεμμύδια και σκόρδο, σπαράγγια και τυρί μοτσαρέλα
Επόμενο άρθροΨαρομπιφτέκια 🐟 Είναι τόσο νόστιμοι και εύκολοι να γίνουν