Ζουμερό Κέικ Κανέλας

Συστατικά

Βάση:
3 φλιτζάνια αλεύρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
4 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 1/2 φλιτζάνι γάλα
2 αυγα
2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια
1/2 φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο

Επικάλυψη:
1 φλιτζάνι βούτυρο, μαλακό
1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
2 κουταλιές αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας κανέλα

Γλασσο:
2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
5 κουταλιές της σούπας γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ετοιμάστε ένα ταψί 22 x 33 (βουτυρωμένο).
Ανακατέψτε όλα τα βασικά συστατικά, εκτός από το βούτυρο. Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο
τελευταίο και στη συνέχεια ρίξτε στο έτοιμο ταψί σας,
Ανακατέψτε όλα τα υλικά της επικάλλυψης σε ξεχωριστό μπολ. Ανακατέψτε καλά.
Ρίξτε με ένα κουταλάκι του γλυκού πάνω στη βάση, όσο πιο ομοιόμορφα μπορείτε σε
ολόκληρη τη βάση. Πάρτε ένα απλό μαχαίρι και κανετε περιστροφές πανω στην επικκάλυψη που μόλις ρίξαμε.
Βάλτε στο φούρνο και ψήστε για 28-30 λεπτά.
Ενώ το κέικ ψήνετε, προετοιμάστε το γλασσο και αφήστε το στην άκρη.
Αφαιρέστε από το φούρνο και γλασσαρετε το κέικ ενώ είναι ακόμη ζεστό.

Προηγούμενο άρθροΚολοκυθόπιτα χωρίς Φύλλο
Επόμενο άρθροΧοιρινό με λάχανο…δεν είναι γλύκισμα ;