Συστατικά
Για το σιρόπι
1 ½ κούπα Ζάχαρη 
2 κούπες Νερού
1 ραβδί κανέλας
1 λωρίδα πορτοκαλιού
Για την μηλόπιτα
Βούτυρο για το ταψί
1 φλιτζάνι ελληνικό γιαούρτι
¾ φλιτζάνι ζάχαρη
3 μεγάλα αυγά
½ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
224 γραμμάρια αλατισμένο βούτυρο λειωμένο
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 πακέτο φύλλο Βηρυτού για γλυκά σε θερμοκρασία δωματίου

Οδηγίες
Σιρόπι: Βράζετε τη ζάχαρη και το νερό μέχρι να διαλυθεί. Προσθέστε ραβδί κανέλας και το ξύσμα του πορτοκαλιού. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά για να σχηματίσουμε ένα λεπτό σιρόπι.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 185 βαθμούς, Βουτυρώστε ένα ταψί 20 Χ 3ο (γυαλί).
Ανακατέψτε το γιαούρτι, τη ζάχαρη, τα αυγά και το χυμό πορτοκαλιού μέχρι να κρεμώσουν. Προσθέστε τη βανίλια, την τριμμένη φλούδα και το λιωμένο βούτυρο.
Σκίστε τα φύλλα σε ακανόνιστα κομμάτια μήκους περίπου 4 εκ πλάτους 2 εκ.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε στο μίγμα γιαουρτιού και τα σχισμένα φύλλα. Διαχωρίστε τα κομμάτια που είναι κολλημένα μεταξύ τους.
Απλώστε το μίγμα στο βουτυρωμένο ταψί. Ψήστε μέχρι να φουσκώσουν 35 έως 40 λεπτά. Ρίχνουμε το κρύο σιρόπι πάνω από το ψημένο φύλλο. Αφήστε να καθίσετε για λίγα λεπτά ή έως και μία ώρα για να απορροφήσετε το σιρόπι. Κόψτε και σερβίρετε.

Credit to

Προηγούμενο άρθροΧοιρινά μπριζολάκια με πιπεριές
Επόμενο άρθροΦρέσκα Φασολάκια στο Φούρνο