Υλικά
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
6 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
6 κουταλιές σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
1 1/2 φλιτζάνια πλήρες γάλα
6 μεγάλα αυγά, χωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200ο C.
Λιώνετε το βούτυρο και το μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε αργά το αλεύρι και
σχηματίστε το μείγμα. Βάζετε τη ζάχαρη και το γάλα σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σε
μέτρια φωτιά ανακατεύετε μέχρι να βράσει.
Αφαιρέστε από τη φωτιά και σιγά-σιγά χτυπήστε στο μπολ με το αλεύρι. Μεταφέρετε το
μείγμα πίσω στην κατσαρόλα και ανακατεύετε δύο λεπτά ακόμα σε χαμηλή φωτιά.
Κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά αφού έχει πήξει και την αφήνετε να κρυώσει.
Κατόπιν χτυπάτε τους κρόκους αυγών και το εκχύλισμα βανίλιας σε ένα άλλο μπολ
χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ και τα προσθέτετε στην κρέμα.
Χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών σε σφιχτή μαρέγκα (τα ασπράδια να είναι κρύα) και τα
προσθέτετε στην κρέμα.
Αδειάζετε το μείγμα σ’ ένα βουτυρωμένο και πυρίμαχο σκεύος και ψήνετε το σουφλέ στους
180οC για 25 λεπτά περίπου ή μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει.
Εάν θέλετε, μπορείτε να πασπαλίσετε το σουφλέ με ζάχαρη άχνη ή να το περιχύσετε με
μαρμελάδα της αρεσκείας σας, αφού έχετε ζεστάνει πριν (περίπου 200 γρ μαρμελάδα)

Zουμερό και αφράτο σουφλέ βανίλιας.
Το πιο εύκολο και γρήγορο αλλά ταυτόχρονα και το πιο αγαπητό επιδόρπιο σερβιρισμένο
με μια μπάλα παγωτό ή σκέτο.

Προηγούμενο άρθροΑτομική Πανακότα σε 2 λεπτά…της Αργυρώς
Επόμενο άρθροΠεντανόστιμο Γλυκό με Μπισκότα, Γιαούρτι και Λεμόνι σε 10 Λεπτά