Δείτε Επίσης: Με αυτά τα κεφτεδάκια μοσχομύριζε η γειτονιά | Πατατούλες Ζουμερές με Κεφτεδάκια στον Φούρνο

Παρόλο που μου αρέσει να μαγειρεύω και να περνάω τον περισσότερο χρόνο στην κουζίνα, εξακολουθώ να χαίρομαι με τα πιάτα που δεν αφήνουν πίσω πολλά άφθονα δοχεία και βρώμικα πιάτα! Πιστεύω ότι σας αρέσουν και εσάς αυτά τα πιάτα, και αυτό είναι επιτυχία!

Ζυμαρικά με κεφτεδάκια στο φούρνο

Συστατικά:

400 γραμμάρια κιμά
2-3 φέτες ψωμί,
100ml γάλα,
1 αυγό,
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο,
2-3 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα,
αλάτι,
Πιπέρι,
Ελαιόλαδο,
Θυμάρι,
7-8 Ντοματίνια,
1/2 Κουνουπίδι,
Ζυμαρικά,
Τριμμένο παρμεζάνα για πασπάλισμα,
200ml νερό

Εκτέλεση

Σε ένα μπόλ ρίξτε το ψωμί τριμμένο (όχι την κόρα) και από πάνω μία κούπα γάλα να εμποτιστεί.
Προσθέστε το ψωμί στον Κιμά, προσθέστε πιπέρι,2 κγ αλάτι,παρμεζάνα,σκόρδο, και το αυγό.
Ζυμώνουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά και καλό είναι να το βάλουμε στο ψυγείο 2-3 ώρες εάν έχετε χρόνο.
Αρχίζουμε να φτιάχνουμε τα κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε σε λαδωμένο πυρέξ.
Προσθέτουμε κλαδάκια θυμάρι και λίγο επιπλέον λάδι από πάνω.
Ψήνουμε 15 λεπτά στους 200 βαθμούς. Προσθέτουμε το κουνουπίδι και ανακατεύουμε με τους κεφτέδες.
Επίσης προσθέτουμε τα ντοματίνια αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε λίγο νερό και ψήνουμε για άλλα 15-20 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά ανακατεύουμε και από πάνω τρίβουμε αρκετή παρμεζάνα, πάλι ρίχνουμε λίγο νερό και ψήνουμε για λίγα λεπτά.

Δείτε Επίσης: Με αυτά τα κεφτεδάκια μοσχομύριζε η γειτονιά | Πατατούλες Ζουμερές με Κεφτεδάκια στον Φούρνο

Δείτε το Βίντεο της Συνταγής εδώ

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚαλύτερη Πίτσα είναι η Σπιτική
Επόμενο άρθροΚολοκυθόπιτα με Γιαούρτι και Φέτα