Μπαχαράτη Μπριζόλα και Σπανακοτυρόπιτα

Μπαχαράτη Μπριζόλα

Υλικά

1 κουταλιά της σούπας ήπια πάπρικα
1 1/2 κουταλάκι αλάτι
1 1/2 κουταλάκι σκόρδο σκόρδο
1 κουταλάκι σκόνη κρεμμύδι
1 κουταλάκι σκόνη τσίλι, πρόσθεσε κι άλλο αν σου αρέσει το καυτερό
3/4 κουταλάκι αποξηραμένο θυμάρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη αποξηραμένη
1/2 κουταλάκι του γλυκού καστανή ζάχαρη
1/2-3/4 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
1/4 κουταλάκι του γλυκού σπασμένο μαύρο πιπέρι για γεύση

Για την Μπριζόλα:
700 γρ μπριζόλα χωρίς κοκκαλο, κομμένη σε κύβους
1-2 κουταλιές της σούπας λάδι
1/4 φλιτζάνι βούτυρο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

Εκτέλεση:

Συνδυάστε τα καρυκεύματα σε ένα ρηχό μπολ. Προσθέστε τις μπουκιές μπριζόλας και ρίξτε στο ομοιόμορφο τρίχωμα.
Ζεσταίνουμε 2 κουταλάκια λάδι σε τηγάνι σε μέτρια-υψηλή φωτιά μέχρι να ζεσταθεί.
Ψηφίστε τις μπουκιές της μπριζόλας σε παρτίδες για μόλις 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να γίνουν τραγανές και ξεροψημένες οι άκρες, προσθέτοντας επιπλέον λάδι όσο χρειάζετε. Βγάλτε τα κομμάτια μπριζόλας από το τηγάνι και τα αφήνετε στην άκρη

Μείωσε τη φωτιά σε μέτρια. Προσθέτουμε βούτυρο στο τηγάνι και ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει.
Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο μέχρι να μυρίσει (περίπου 30 δευτερόλεπτα), ενώ ντεγλασάρουμε τυχόν καφέ κομμάτια
από το τηγάνι. Βγάλε το τηγάνι από τη φωτιά. Ρίξτε πάλι μέσα τις μπουκιές μπριζόλας και ανακατέψτε τες μέσα από το
βούτυρο σκόρδου μόνο για να καλυφθεί ομοιόμορφα και αφαιρέστε γρήγορα και σερβίρετε ζεστό.

Δείτε την Σπανακόπιτα στην επόμενη σελίδα

1
2
Προηγούμενο άρθροKοτόπουλο πανέ με κασέρι
Επόμενο άρθροΜαρουλοσαλάτα με σως ροδιού και παρμεζάνα