Συστατικά

1 κουταλιά ελαιόλαδο
1/2 κρεμμύδι λιωμένο
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
2 στήθη κοτόπουλου κομμένα σε λωρίδες 1 εκ
1 κούπα ελαφριά κρέμα γάλακτος
1/4 τριμμένο τυρί παρμεζάνα
1/4 φλιτζάνι πέστο
1/2 κγ αλάτι
1/4 κγ πιπέρι
4 φλιτζάνια aldente ζυμαρικά στραγγισμένα
1 φλιτζάνι βασιλικό κατεψυγμένο ή φρέσκο

Οδηγίες
Ξεκινήστε με το μαγείρεμα των ζυμαρικών σε μία κατσαρόλα σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας.
Προσθέστε το κουκουναρι στην κατσαρόλα ζυμαρικών 1 λεπτό πριν το σβήσετε.
Στραγγίστε, και αφήστε στην άκρη.
Ενώ τα ζυμαρικά βράζουν, ρίξτε 1 κουταλιά λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα.

 

Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε για 3-4 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσει.
Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για λίγα δευτερόλεπτα, στη συνέχεια προσθέστε
το κομμένο κοτόπουλο.
Καρυκεύεστε με αλάτι και πιπέρι και μαγειρέψτε το κοτόπουλο για 5-7 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
Προσθέστε την παρμεζάνα, την κρέμα, το πέστο και το αλάτι και το πιπέρι.
Σιγοβράστε το μείγμα για 2-3 λεπτά. Προσθέστε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά.
Ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν πλήρως. Σιγοβράστε για 2-3 λεπτά ακόμη.
Αφαιρέστε από τη φωτιά και γαρνίρετε με περισσότερη παρμεζάνα και βασιλικό.
Καλή Απόλαυση!

Προηγούμενο άρθροΑέρινη Γαλλική Μηλόπιτα με Κρέμα Βανίλιας
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο με λαχανικά και μέλι