Ζυμαρικά με σάλτσα Neapolitan, τυρί μοτσαρέλας και βασιλικό
⁣⁣⁣
Συστατικά: ⁣⁣⁣

250 γραμμάρια πεννες
6 ώριμες κόκκινες ντομάτες⁣⁣⁣
2 κρεμμύδια⁣⁣⁣
2 σκελίδες σκόρδου⁣⁣⁣
5 φύλλα βασιλικού⁣⁣⁣
3 κουταλιές ελαιόλαδο⁣⁣⁣
Αλάτι και πιπέρι για γεύση⁣⁣⁣
100 γραμμάρια τυρί μοτσαρέλα ⁣⁣⁣

Προετοιμασία: ⁣⁣⁣

1) Για να προετοιμάσουμε τη σάλτσα βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά με άφθονο νερό, κόβουμε τις ντομάτες
με το μαχαίρι και τις βάζουμε να βράσουν
⁣⁣⁣2) Περίπου 5 λεπτά θα είναι τέλεια. Τα βάζουμε σε κρύο νερό για να τις ξεφλουδίσουμε πιο εύκολα. Θα τις
βάλουμε κατευθείαν στο μπλέντερ για να δημιουργήσουν μια τέλεια σάλτσα ντομάτας.
⁣⁣⁣3) Σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι σε χαμηλή φλόγα θα συνεχίσουμε με τα υπόλοιπα συστατικά. ⁣⁣⁣
⁣⁣⁣4) Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, μπορείτε επίσης να το τρίψετε, ώστε να ενσωματωθεί καλύτερα στη
σάλτσα. Με τον ίδιο τρόπο θα ξεφλουδίσουμε και θα κόψουμε το σκόρδο. ⁣⁣⁣
⁣⁣⁣5) Τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Όταν είναι πολύ τρυφερά, θα προσθέσουμε τις ντομάτες. Είναι καιρός να διορθώσετε

τις γεύσεις με το απαραίτητο αλάτι και πιπέρι. Οι ντομάτες θα διαρκέσουν περίπου 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά για να δημιουργήσουν μια τέλεια σάλτσα.
⁣⁣⁣6) Ενώ μαγειρεύεται η σάλτσα, ετοιμάστε τα ζυμαρικά. Ανάλογα με τον τύπο των ζυμαρικών θα χρειαστούν λίγο πολύ για να είναι έτοιμα περίπου 7 λεπτά. Βάζουμε άφθονο νερό και αλάτι και όταν αρχίζει να βράζει αρχίζουμε να ελεχγουμε ποσο βρασμένα τα θέλουμε τα ζυμαρικά.
⁣⁣⁣7) Βάζουμε τα ζυμαρικά σε μια πιατέλα και προσθέτουμε τη σάλτσα Neapolitan απο πάνω και το τυρί μοτσαρέλα σε κομμάτια.
Μπορούμε να διακοσμήσουμε με μερικά φρέσκα φύλλα βασιλικού και άφθονη τριμμένη παρμεζάνα ή ό, τι θέλετε.

Προηγούμενο άρθροΤούρτα Μήλου με Καρύδια: Το τέλειο επιδόρπιο για κάθε περίσταση
Επόμενο άρθροΖαμπονοτυροπιτάκια με ζύμη πατάτας