Συστατικά
3 φλιτζάνια βασιλικό (φρέσκα φύλλα)
2 σκελίδες σκόρδο (σπασμένα)
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (έξτρα παρθένο)
1 φλιτζάνι γιαούρτι (ελληνικό, πλήρες )
140 gr τυρί φέτα
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 
340  ζυμαρικά (κοχυλια, ριγκατονι ή τα fusilli)

Βήματα για να το κάνετε
Συγκεντρώστε τα συστατικά.

Ψιλοκόψτε 1 φλιτζάνι από τα φύλλα βασιλικού και αφήστε στην άκρη.

Bάλτε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει. Προσθέστε τα υπόλοιπα 2 φλιτζάνια των φύλλων βασιλικού και αφήστε τα για 20 δευτερόλεπτα. Στραγγίστε, και στη συνέχεια ξεπλύνετε αμέσως τα φύλλα του βασιλικού σε κρύο νερό ή ρίξτε μέσα σε ένα μπολ με παγωμένο νερό. Πιέστε τα φύλλα βασιλικού για να αφαιρέσετε την υγρασία. Κόψτε τα φύλλα.

Σε έναν μπλεντερ, συνδυάστε τα βρασμένα φύλλα βασιλικού με το σκόρδο και το ελαιόλαδο και ψιλοκόψτε τα. Προσθέστε το γιαούρτι, τη φέτα και το αλάτι. Χτυπήστε μέχρι τα συστατικά να ομογενοποιηθούν σε μια απαλή σάλτσα. Προσθέστε περισσότερο αλάτι εάν χρειαστεί.

Βάλτε να βράσει μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Προσθέστε τα ζυμαρικά και μαγειρέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας. Αδειάστε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά σε ένα σουρωτήρι και τα ανακινήστε καλά για να απομακρύνετε το νερό. Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε σιγά-σιγά τη σάλτσα φετα-γιαούρτι στα ζυμαρικά (προσθέτοντας το πολύ γρήγορα μπορεί να πήξει η σάλτσα).

Τοποθετήστε τα ζυμαρικά και ρίξτε από πάνω το υπόλοιπο φλιτζάνι ψιλοκομμένο βασιλικό. Σερβίρετε αμέσως ενώ είστε ακόμα ζεστά.

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΗπειρώτικη Αλευρόπιτα…απλή και πεντανόστιμη
Επόμενο άρθροΛαζάνια με Κιμά…θα σας ξετρελάνει αυτή συνταγή