Ζυμαρικά με χταπόδι ραγού

Υλικά

600 γρ χταπόδι
4 κλωναράκια μαϊντανό (εγώ δεν είχα αυτή την φορά)
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
100 ml ξηρό λευκό κρασί
400 γρ σάλτσα ντομάτας
αλάτι
320 γρ ζυμαρικά
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίστε το χταπόδι πλένοντάς το καλά κάτω από ​​τρεχούμενο νερό, αφαιρέστε τα εντόσθια που περιέχονται στη σακούλα, τα μάτια, το κεντρικό δόντι και τρίψτε το για να φύγει η κολλώδης μεμβράνη. Κόψτε το σε κομμάτια ενός εκατοστού περίπου.
Πλένουμε τον μαϊντανό, διαλέγουμε τα φύλλα και τα ψιλοκόβουμε σε ξύλο κοπής μαζί με το σκόρδο.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το λάδι, το ψιλοκομμένο σκόρδο και το μαϊντανό και ανάβουμε τη φωτιά.
Τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά για πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, το σκόρδο πρέπει να ροδίσει, το κατεβάζουμε από τη φωτιά για λίγα δευτερόλεπτα για να κρυώσει το λάδι και στη συνέχεια προσθέτουμε τα κομμάτια του χταποδιού.
Το ψήνουμε για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα και μετά προσθέτουμε το λευκό κρασί να εξατμιστεί.

Προσθέστε τον πελτέ ντομάτας, μια πρέζα αλάτι και βράστε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 40 λεπτά.
Στο τέλος του χρόνου που υποδεικνύεται, δοκιμάστε να ελέγξετε το μαγείρεμα του χταποδιού και αλατοπιπερώστε.
Εάν το χταπόδι είναι αρκετά μεγάλο, μπορεί να χρειαστεί να επεκτείνετε λίγο το μαγείρεμα.
Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, τα στραγγίζετε και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα για λίγα λεπτά, γυρίζοντάς τα συχνά.
Σερβίρετε αμέσως με ένα γενναιόδωρο τρίψιμο πιπέρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚολοκυθόπιτες
Επόμενο άρθροΚότσια χοιρινά με δενδρολίβανο και μανιτάρια