Συστατικά

450γρ ζυμαρικά (βίδες, πένες), μαγειρεμένα
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
5 αυγά
1 φλιτζάνι γάλα
850 γρ τυρί cottage 
5 κσ ξυνή κρέμα *
αλάτι και πιπέρι για την γεύση

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 185 °
Βάλτε το βούτυρο σε ένα ταψί(πυρεξ) 20χ30 εκ και αφήστε το να λιώσει στον φούρνο καθώς είναι σε προθέρμανση


Εν τω μεταξύ, ανακατέψτε τα αυγά, το γάλα, το τυρί cottage, και την ξινή κρέμα


Αλατίστε και ρίξτε και πιπέρι
Προσθέστε τα βρασμένα ζυμαρικά και ανακατέψτε
Ρίξτε το μείγμα ζυμαρικών πάνω από το λιωμένο βούτυρο


Ψήνουμε, σκεπασμένα, για 45 λεπτά
Ξεσκεπάστε και ψήνετε για περίπου 15 λεπτά ή έως ότου αρχίσει να σχηματίζεται ένα ωραίο καφέ στις πλευρές και από πάνω

Σημειώσεις

Μην αφήνετε το σουφλέ να πάρει πολύ απο πάνω. Ένα ωραίο χρυσαφί με λίγα τραγανά ζυμαρικά θα να είναι τέλειο.

Farm to Table*Ξυνή Κρέμα με πλήρη κρέμα γάλακτος και χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε 150 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρη με το χυμό ενός λεμονιού. Μ’ αυτό τον τρόπο η κρέμα πήζει άμεσα και μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε αμέσως. Αλλιώς σκεπάστε το μπολ και αφήστε το εκτός ψυγείου για 4-6 ώρες.

Προηγούμενο άρθροΧτυπητή…ο πιο δημοφιλής μεζές στη Βόρεια Ελλάδα
Επόμενο άρθροΕύκολα τυροπιτάκια τύπου κουρού