Ζύμη μπισκότου με καρύδι και ζάχαρη άχνη

Υλικά

2 φλιτζάνια βούτυρο μαλακωμένο
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
4 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο καρύδι
2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
Σε μίξερ χτυπήστε το βούτυρο και ζάχαρη άχνη. Γυρίστε στο χαμηλό και ανακατέψτε αλάτι, βανίλια, αλεύρι και καρύδι.
Πλάθετε σε μπάλες 2,5 εκ. Τοποθετήστε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος μερικά εκατοστά μακριά το ένα από το άλλο.
Ψήνουμε για 11-13 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει πολύ. Μην ψήνετε υπερβολικά
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν αρκετά για να τα πιάνουμε.
Ρίξτε 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη σε μεγάλη σακούλα Ziploc ή σε ένα φαρδύ μπολ.
Προσθέστε απαλά 3-4 μπισκότα κάθε φορά στην σακούλα και ανακαινήστε τα απαλά στο κάτω μέρος της σακούλας.
Χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να παρετε κάθε μπισκότο και τινάξτε απαλά για να αφαιρέσετε την
περίσσεια άχνη ζάχαρης.
Τοποθετήστε στα ράφια ψύξης. Μόλις κρυώσει τελείως, τυλίξτε ξανά σε σακούλα με ζάχαρη άχνη.

ΠΗΓΗ: https://www.smalltownwoman.com/

Προηγούμενο άρθροΚέικ με ελιές, μπεικον και τυρί
Επόμενο άρθροΝτομάτες με ρύζι και ελιές