Συστατικά
6 κουταλιές της σούπας. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κγ βότκα
1 αυγό
1 1/4 φλιτζάνι αλεύρι, κοσκινισμένο
1/4 κουτ. αλάτι 
1/8 κουτ. μπέικιν πάουντερ
280γρ. φέτα, τριμμένη
2 κουταλιές της σούπας. βούτυρο αλατισμένο, μαλακό

Οδηγίες
Ζεστάνετε το φούρνο στους 250°. Τοποθετήστε το ταψί 45×30 στο φούρνο για 10 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, χτυπήστε μαζί 2 κουταλιές της σούπας λάδι, την βότκα, αυγό και 1 φλιτζάνι νερό σε ένα μπολ. Σε ξεχωριστό ,μπολ, χτυπάτε αλεύρι, αλάτι και μπεικιν παουντερ. Ρίχνουμε το υγρό μίγμα πάνω από το ξηρό μίγμα και χτυπάμε μέχρι να λειανθεί.

Βουρτσίστε το ταψί με το υπόλοιπο λάδι και προσθέστε το μείγμα, απλώστε το μείγμα με μια λαστιχένια σπάτουλα(ή το χέρι σας) για να καλύψετε ομοιόμορφα το ταψί. Διανείμετε ομοιόμορφα το τυρί από πάνω από το μείγμα, και προσθέτετε το βούτυρο. Ψήνουμε, περιστρέφοντας το φύλλο ψησίματος στα μισά του ψησίματος, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά, περίπου 20 λεπτά. Αφήστε λίγο να κρυώσει πριν την φέρετε και σερβίρετε.

www.saveur.com

Προηγούμενο άρθροΜακαρόνια ολικής με λουκάνικα και τυρί φέτα
Επόμενο άρθροΠατατοκεφτεδάκια…το σνακ των 5 λεπτών