Μακαρόνια με κολοκυθάκια και τυριά

Συστατικά

200 γρ μακαρόνια
2 μεγάλα κολοκυθάκια
40 γρ τριμμένο προβολόνε
20 γρ τριμμένη παρμεζάνα
10 γρ τριμμένο Τυρί ΚΑΡΑΛΗΣ πεκορίνο Αμφιλοχίας
ελαιόλαδο
1 κλωνάρι δυοσμο (περίπου 20 φύλλα)
βασιλικός (περίπου 10 φύλλα)
αλατοπίπερο

Εκτέλεση

Κόβουμε τα κολοκυθάκια και τα πλένουμε μετά τα κόβουμε με ένα μαχαίρι σε λεπτές φέτες.
Μην χρησιμοποιείτε το μαντολίνο γιατί είναι πολύ λεπτά. Βάζουμε τα κολοκυθάκια σε ένα σουρωτήρι και τα αλατίζουμε.
Τηγανίζουμε τα κολοκυθάκια σε άφθονο ελαιόλαδο ή σπορέλαιο

Όταν τα κολοκυθάκια ροδίσουν, τα στραγγίζουμε κατευθείαν στο τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα.
Προσθέτουμε τον βασιλικό και τον δυόσμο ψιλοκομμένο, λίγο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και αν θέλουμε μια-δυο κουταλιές της σούπας λάδι τηγανίσματος.

Βράζουμε τα μακαρόνια και όταν μείνουν 2 λεπτά πριν τα βράσουν τα μεταφέρουμε στο τηγάνι με τα κολοκυθάκια.
Ολοκληρώστε το μαγείρεμα προσθέτοντας νερό για το μαγείρεμα των ζυμαρικών και ανακατεύοντας να ενσωματωθεί αέρας.
Όταν ψηθούν τα μακαρόνια, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Παρεμπιπτόντως, μην τα παραβραζεται πολύ, αφήστε τα λίγο al tente.
Προσθέτουμε το μείγμα του τριμμένου τυριού και ανακατεύουμε δυνατά.

Θα σχματιστεί μια νόστιμη κρέμα. Εάν τα ζυμαρικά στεγνώσουν πολύ, προσθέστε λίγο νερό για το μαγείρεμα.
Σερβίρετε τα σπαγγέτι σας και προσθέτετε στο πιάτο λίγο μαύρο πιπέρι.

ΠΗΓΗAntonello Guzzo Magliocchi
Προηγούμενο άρθροΤεμπέλικες Τυρόπιτες στο τηγάνι
Επόμενο άρθροΚρεμώδεις γαρίδες με σπανάκι