Η Γνωστή μας Σοκολατίνα

Συστατικά:

Για την τούρτα

4 αυγά (τα ασπράδια και οι κρόκοι χωρίζονται),
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη,
1 φλιτζάνι αλεύρι,
1 κουταλιά της σούπας σκόνη κακάου.

Για σιρόπι
3 φλιτζάνια γάλα,
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη,
10 g ζάχαρης βανιλίνης.

Για πουτίγκα
4 φλιτζάνια γάλα,
2 κουτάλι αλεύρι,
2 κουτάλι από κορν φλαουρ,
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη,
1 αυγό,
2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάου,
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο,
20 g σοκολάτας.

Για γλασσο σοκολάτας.
100 ml κρέμα γλακατος,
60 γραμμάρια σοκολάτας.

Παρασκευή:

Για το κέικ κτυπήστε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να γίνουν μαρέγκα,
Προσθέστε ζάχαρη και κτυπήστε για λίγα λεπτά ακόμη,
Σε ένα διαφορετικό μπολ χτυπήστε τους κρόκους αυγού μέχρι να κρεμώσουν,
Προσθέστε τους κρόκους αυγού στο ασπράδι και ανακατεψτε μαζί,
Συνδυάστε το αλεύρι και τη σκόνη κακάου και κοσκινίστε το στο μείγμα σιγά σιγά και ανακατεχτε μαζί.
Ρίχνουμε το κτύπημα σε ένα ταψί 23 * 30 cm και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 170 C βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε το μέχρι να κρυώσει,
Για το σιρόπι ανακατέψτε το γάλα, τη ζάχαρη και τη ζάχαρη βανιλίνης μαζί,
Ρίχνουμε το σιρόπι πάνω στο κέικ,
Για πουτίγκα ανακατέψτε όλα τα συστατικά, εκτός από το βούτυρο και τη σοκολάτα,
Βάλτε στην φωτια, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει.
Προσθέστε βούτυρο και σοκολάτα και μαγειρέψτε μέχρι να λιώσει.
Ρίχνουμε την πουτίγκα πάνω από το κέικ,
Για γλασσο σοκολάτας ζεσταίνετε τη κρέμα γαλακτος σε μια κατσαρόλα,
Προσθέστε τη σοκολάτα και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει,
Ρίχνουμε το γλασσο πάνω από την πουτίγκα,
Αφήστε το στο ψυγείο για 3 ώρες πριν το σερβίρετε.

Καλή όρεξη…

 

Προηγούμενο άρθροΤυρόπιτα χωρίς Φύλλο…αφήστε τις δύσκολες συνταγές στην άκρη
Επόμενο άρθροΚαραμελωμένο Κέικ Σιμιγδάλι