Τηγανόψωμο!

Υλικά

για ζύμη

1 φλιτζάνι νερό βρύσης
1/2 φλιτζάνι λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο 
Περίπου 500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ελαιόλαδο για το τηγάνι

Για τη γέμιση
500 γρ τυρί φέτα
200 γρ τυρί ρικότα
Μαύρο πιπέρι
Ξηρή ρίγανη

Μέθοδος

Θρυμματίζουμε τη φέτα με το τυρί ρικότα σε ένα μπολ προσθέτουμε το πιπέρι και τη ρίγανη και ανακατεύουμε καλά.

για τη ζύμη
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό, το λάδι, το αλάτι, το ξύδι και το ανακατεύουμε λίγο μετά ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε σιγά σιγά προσθέτοντας το αλεύρι καλά για λίγα λεπτά να γίνει ομοιόμορφη η ζύμη. Μπορεί να χρειαστεί λίγο περισσότερο καθώς εξαρτάται από το μέγεθος των φλιτζανιών που χρησιμοποιείτε για μετρήσεις. Θα πρέπει να πάρει περίπου μισό κιλό

Μόλις δούμε ότι ενώνεται και έχει γίνει μια μαλακή ζύμη, την αφήνουμε να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά.
Πέρνωντας λίγη ζύμη την κάνουμε σαν μπάλα και κόβουμε κομμάτια ζύμης στο μέγεθος ενός μικρού μήλου
Το μέγεθος όταν ανοίγει πρέπει να είναι σαν ένα μεγάλο ρηχό πιάτο και στη συνέχεια με έναν πλάστη το πλάθουμε λίγο
Με ένα κουτάλι ρίχνουμε λίγο λάδι από πάνω την ζύμη και με το χέρι σας την τρίβουμε λίγο.
Απλώστε τα τυρια στο λαδωμένο φύλλο.
Διπλώστε το φύλλο στο κάτω μέρος και τέλος κλείστε με την απέναντι μεριά του φύλλου για να δημιουργήσετε έναν φάκελο δείτε φωτογραφίες

Βάζουμε λάδι στο τηγάνι να ζεσταθεί για να μην καούν πολύ τα τοποθετούμε στην αρχή σε χαμηλότερη θερμοκρασία να ψηθούν μέσα και μετά δυναμώνουν να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα.

H Συνταγή είναι της Fay KaramanakisGreek Recipe Exchange Group

Προηγούμενο άρθροΑγγουράκια με σκόρδο…Το πιο ωραίο και δροσερό σνακ του καλοκαιριού
Επόμενο άρθροΚιμαδοπιτάκια σε ζύμη σφολιάτας