Γαλατόπιτα

Πίτα με τραγανό ζαρωμένο φύλλο πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη.
Σερβίρετε και απολαύστε ζεστή ή κρύα … 💛

Συστατικά:

1 πακέτο από φύλλο
250 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο (λιωμένο)
6 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 1/2 φλιτζάνια γάλα
2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια
Σερβίρετε με πασπαλισμένη ζάχαρη άχνη & κανέλα ..

Μέθοδος:

Προθερμάνετε το φούρνο σε ανεμιστήρα 180 C
Βουρτσίστε το ταψι με βούτυρο.
Αφαιρέστε τα φύλλα έξω από το κουτί.
Τοποθετήστε τα σε μια καθαρή επιφάνεια για να εργαστείτε.
Πάρτε το ένα φύλλο, βάλτε το στο τραπέζι και εργαστείτε από τη μικρότερη πλευρά.
Ξεκινήστε να το σουρώνετε με τα δάχτυλά σας χρησιμοποιώντας ολόκληρο το φύλλο. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το στο βουτυρωμένο ταψί προς την άκρη.
Συνεχίστε με το επόμενο φύλλο και κάντε το ίδιο .. σουρώστε και τοποθετήσετε κοντά στο άλλο. Συνεχίστε με όλα τα φύλλα φύλλων μέχρι να γεμίσει το ταψί σας.
Με ένα κουτάλι ρίξτε το λιωμένο βούτυρο παντού και στη συνέχεια ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Εν τω μεταξύ φτιάξτε την κρέμα χτυπώντας τα αυγά ζάχαρη κρύο γάλα βανίλια μαζί σε ένα μεγάλο μπολ.
Στη συνέχεια, αφήστε το να καθίσει μέχρι να ψηθεί το φύλλο.
Στη συνέχεια αφαιρέστε το ταψί από το φούρνο και ρίξτε το μείγμα γάλακτος σε όλο το ψημένο φύλλο. Το μείγμα γάλακτος θα μουλιάσει μέσα και γύρω από το φυλό και θα κατακαθίσει στον πυθμένα.
Επιστρέψτε το ταψί πίσω στο φούρνο για δεύτερη φορά και ψήστε ξανά για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσει.
Αν δείτε ότι το φύλλο μαυρίζει σκεπάστε το με αλουμινόχαρτο.
Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε το να καθίσει για λίγο.


Απολαύστε το ζεστό ή κρύο με ζάχαρη άχνη και κανέλα …

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Μπορείτε πάντα να κόβετε τα φύλλα για να ταιριάζει στο ταψί που επιθυμείτε ..

ΠΗΓΗ: Mary VirgaraGreek Recipe Exchange Group

Προηγούμενο άρθροΗ Καλύτερη τυρόπιτα με μπεσαμέλ
Επόμενο άρθροΠεντανόστιμη μπουγάτσα Αλεξάνδρειας