Κοτόπιτα με τυρί και μανιτάρια

Υλικά

για την ζύμη:

400 – 450 g – αλεύρι
250 ml – φρέσκο ​​γάλα / ζεστό /
1 αυγό + 1 κρόκος για άλειμμα
2 κουταλιές της σούπας λάδι
1/2 κύβο φρέσκια μαγιά
1 κουτ – ζάχαρη
1 κουτ – αλάτι

για την γέμιση:
600 g – κοτόπουλο
2 μέτρια κεφάλια – κρεμμύδια
2 τεμ. – πιπεριές / λαχανικά της επιλογής σας /
300 g – μανιτάρια
κόκκινο πιπέρι και αλάτι

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει για 30 λεπτά στη φωτιά.
Έκοψα το κρέας σε κομμάτια και το τηγάνισα στο λάδι μέχρι να είναι έτοιμο.
Πρόσθεσα στο κρέας τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, τα μανιτάρια και τα λαχανικά που είχα αρωματίσει με τα άλλα μπαχαρικά. Καθώς φουσκώνει η ζύμη την άνοιξα σ ενα μεγάλο κύκλο και την έκανα σαν ταψάκι όπως βλέπετε στην φωτό,

έριξα και την έτοιμη γέμιση.

Άφησα να φουσκώσει άλλα 15 λεπτά. Αλειψα με ένα μείγμα 1 κσ γάλα_ 1κροκο αυγού

και τον έψησα στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά. Την έβγαλα και την πασπαλίζω γενναιόδωρα με κίτρινο τυρί

και πάλι στο φούρνο για άλλα 5 λεπτά να λιώσει το κίτρινο τυρί.

Καλή όρεξη..

Προηγούμενο άρθροΧοιρινές μπριζόλες με λαχανικά στο πήλινο
Επόμενο άρθροΚρέμα καραμελέ με κρουασάν σε φόρμα κέικ