Κιμαδόπιτα

Υλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας
500 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1κόκκινη πιπεριά
μισό ποτήρι λάδι
1 κουτί μανιτάρια
1 ποτηράκι του κρασιού ρετσίνα
200 γραμμάρια κεφαλοτύρι τριμμένο
1 αβγό
μισό ποτήρι του νερού γάλα
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι… μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι το σοτάρουμε καλά βάζουμε και τον κιμά και τα ανακατεύουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς προσθέτουμε την πιπεριά, το αλάτι ,το πιπέρι και τα μανιτάρια. Σβήνουμε με το κρασί. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά και βάζουμε στο τέλος το τριμμένο τυρί. Ανακατεύουμε καλά. Λαδώνουμε το ταψί μας και τοποθετούμε ένα ένα τα φύλλα του πακέτου λαδώνοντας το καθένα με τη βοήθεια πινέλου με το υπόλοιπο λάδι. Βάζουμε τη γέμιση την απλώνουμε σε όλο το ταψί και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα και αυτά λαδωμένα Χαράζουμε την πίτα μας κόβουμε σε κομμάτια.

Σ ένα μπολ χτυπάμε το αυγό με το γάλα και περιχύνουμε την πίτα μας κουταλιά κουταλιά σε κάθε κομμάτι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 με 45 λεπτά στις αντιστάσεις.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΤυροπιτάκια
Επόμενο άρθροΔεν κουράζομαι ποτέ να μαγειρεύω πατάτες έτσι!