Μαρμαρένια Φραουλα

Σήμερα θα σας κεράσω εικονικά αυτό το υπέροχο, εύκολο, αλλά πολύ νόστιμο γλυκό.Το όνομα μου ήρθε στο μυαλό λόγω της εμφάνισής της, που ήταν καθαρός αυτοσχεδιασμός.
Μας αρέσουν πολύ τα ελαφριά γλυκα. Και αυτό το έφτιαξα μετά τη δουλειά χθες το βράδυ, για τα γενέθλια του Ντάνι, του μεγαλύτερου γιου μου, που σήμερα γίνεται τριάντα.♥
Του εύχομαι πρώτα υγεία, μετά τύχη και αγάπη και μετά να συνεχίσει να είναι ο εαυτός του και ο γιος που κάθε μητέρα θα ήθελε να έχει.
Ιδού η συνταγή! Την τούρτα την έφτιαξα με παντεσπάνια και βάφλα, αλλά μπορείτε να την φτιάξετε και με κανονικό παντεσπάνι!

Υλικά

Παντεσπανι έτοιμο 1 πακέτο
Γιαούρτι 700 γρ
Ζάχαρη 1 φλ
Ζελατίνη 1 κ.γ
Χυμός λεμονιού από ένα λεμόνι και το ξύσμα.
Ξυσμα ενός πορτοκαλιού, κατάλληλη για χρήση, προπλυμένη
Φράουλες για διακόσμηση
Κομμάτια κανονικά μπισκότα για να διαμορφώσετε το κέικ
Παχύ σιρόπι φράουλας για διακόσμηση και μαρμάρινο αποτέλεσμα

Παρασκευή

Ανακάτεψα το γιαούρτι με τη ζάχαρη. Ανακάτεψα μέχρι να απορροφηθεί, πρόσθεσα τον χυμό του λεμονιού, καθώς και των δύο ειδών ξυσματα.
Διέλυσα τη ζελατίνη σε λίγο νερό, περίπου 50 ml, και όταν φούσκωσε, την υγροποίησα ζεσταίνοντας τη στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα. Την πρόσθεσα στο γιαούρτι.
Άφησα την κρέμα έτσι σε θερμοκρασία δωματίου περίπου μισή ώρα για να αρχίσει να πήζει, αλλά μπορεί να είναι και στο ψυγείο για πιο γρήγορα.

Στη συνέχεια τακτοποίησα τα παντεσπανι αλείφοντας το καθένα με αρκετή ποσότητα κρέμας.
Εναλλάξτε την κρέμα με το παντεσπανι μέχρι να εξαντληθούν όλα.
Απλώνω γενναιόδωρα κρέμα και από πάνω.
Το πασπαλισα με ψίχουλα μπισκότου στα πλαϊνά και με φράουλες και από πηχτό σιρόπι έφτιαξα τις φλέβες του κέικ.

Η διάταξη είναι σύμφωνα με τις επιθυμίες σας, γι’ αυτό δεν περιγράφω τη μέθοδό μου λεπτομερώς.
Ακολουθεί παραμονή στο ψυγείο για 12 ώρες και μετά σερβιρουμε.
Σου εύχομαι μια υπέροχη μέρα! ♥

Казано честно в кухнята

Προηγούμενο άρθροΓαλλικό Τοστ…είναι το τέλειο πρωινό
Επόμενο άρθροΠαραδοσιακά Αμυγδαλωτά με Βερίκοκα…ένα υπέροχο κέρασμα εύκολο και γρήγορο