Η μπουγάτσα του Ζαχαροπλάστη (Greek & English)

 

Υλικά για κρέμα

1 λίτρο γάλακτος (4 φλιτζάνια) Χρησιμοποιώ 2% λιπαρά.
1 φλιτζάνι ζάχαρη
3/4 φλιτζάνι λεπτό σιμιγδάλι
1 κσ σούπας βούτυρο
2 κγ βανίλια (υγρή)
Για το φύλλο
1 πακέτο κρούστας
Λιωμένο βούτυρο για το βούρτσισμα περίπου 8 1/2 κσ.
1 αυγό

Εκτέλεση

Βράστε το γάλα με ζάχαρη και βανίλια, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη για περίπου 2 λεπτά. Προσθέστε το σιμιγδαλι και ανακατεψτε όσο το μείγμα πήζει. Αφού πήξει, προσθέστε το βούτυρο. Πάρτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και καλύψτε το μείγμα με μία μεμβράνη.

Βουτυρώστε το ταψί σας, προσθέστε το μισό φύλλο σας στο κάτω μέρος φροντίζοντας να βουτυρώστε κάθε φύλλο.  Μην ανησυχείτε για την τακτοποιημένη τοποθέτηση φύλλων.
Αφού Βάλατε το μισό από το πακέτο στο κάτω μέρος και αφού ρίξατε το μείγμα της κρέμας σας, τώρα καλύψτε από πάνω την μπουγάτσα με τα υπόλοιπα φύλλα σας φροντίζοντας να βουτυρώστε κάθε φύλλο.

Στο τέλος χτυπάτε το αυγό σας  και ρίχνετε πάνω από την μπουγάτσα. Ναι ακούσατε σωστά να ρίχνετε το αυγό σας πάνω από το μπουγάτσα σας.
Κάνε μερικές ρηχές σχισμές για να μπορέσει η μπουγάτσα να αναπνεύσει και να ψήστε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει ένα χρυσοκαφέ χρώμα.
Αφήστε να κρυώσει και προσθέστε ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Μπουγάτσα του Νίκου Αθανασίου μέσω της Όλγας Μαρκάκης

Bougatsa 

Cream

1 litre milk (4 cups) I use 2%.
1 cup of sugar
3/4 cup fine semolina
1 Tbsp butter
2 tsp vanilla (liquid)

Bring milk to a boil with sugar and vanilla, until your sugar is dissolved about 2 minutes. Add the semolina stirring while the mixture thickens. Once it thickens add the tbsp of butter. Take pot off stove cover the mixture with Saran Wrap.

For crust
1 pkg of filo
Melted butter for the brushing about 8 1/2 tbsp.
1 egg

Butter your pan, add your filo on the bottom making sure to butter each sheet. Don’t worry about being neat placement of sheets (check out pictures in the feed above) . Put half of the package on the bottom once you have done that pour your mixture. Now cover the top of your bougatsa making sure you butter each sheet. At the end beat your egg and pour over the bougatsa. Yes you heard right pour your egg on top of your bougatsa. Make some shallow slits so that the bougatsa can breathe and bake at 350 until golden brown.
Allow to cool and add powder sugar and cinnamon.

Bougatsa by Niko Athanasiou via Olga Markakis! Enjoy

Προηγούμενο άρθροΤο πιο εύκολο Κέικ Μήλου
Επόμενο άρθροΚουλουράκια πορτοκαλιού με σοκολάτα