Η πίτα του Βοσκού

500 γραμμάρια κιμά
1 κρεμμύδι
1 μικρή κονσέρβα αρακά ή μαγειρεμένο
4-5 καρότα κομμένα σε κύβους βραστά
λίγη πάπρικα
άνηθο,
1 κσ πελτέ ντομάτας

Για τον πουρέ
1½ κιλό πατάτες
100γρ. βούτυρο αγελάδος
μοσχοκάρυδο τριμμένο στη μύτη του κουταλιού
200γρ. γραβιέρα τριμμένη
1½ φλιτζάνι γάλα ζεστό
1 αβγό
αλάτι, πιπέρι

300 γρ τυρί κιτρινο τριμμένο

Εκτέλεση

Πλένετε καλά τις πατάτες και τις βράζετε ολόκληρες, με τη φλούδα τους σε άφθονο αλατισμένο νερό. Στις συνέχεια τις ξεφλουδίζετε και τις λιώνετε με πιρούνι.
Βάζετε τις λιωμένες πατάτες σε κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά τις ανακατεύετε με πιρούνι με το μοσχοκάρυδο, το βούτυρο, το γάλα, αλάτι και πιπέρι. Μόλις γίνει ο πουρές, ρίχνετε μέσα το τυρί και το αβγό και ανακατεύετε καλά.

Τσιγαρίζουμε τον κιμά με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, προσθέτουμε τον αρακά και τα βραστά κομμένα σε κομμάτακια καρότα, προσθέτουμε λίγη πάπρικα και άνηθο, μετά τον πελτέ ντομάτας ανακατευουμε να μαγειρευτουν και τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί.

Περιχύνουμε με το πουρέ πατάτας και αφήνουμε να ψηθεί για περίπου 15 λεπτά, μετά πασπαλίζουμε με το τυρί και ψήνουμε για άλλα 5-10 λεπτά

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΣπιτική τούρτα με κρέμα και καρύδια
Επόμενο άρθροΓαλατόπιτα αρωματική, με πρόβειο γάλα