Δείτε επίσης: Κεφτέδες με φρέσκιες τηγανιτές πατάτες | Ομελέτα με τηγανιτές πατάτες και κολοκυθάκια

Απλή συνταγή τηγανίτας με απλά υλικά

Υλικά

2 αυγα
500 γρ γιαούρτι ημιάπαχο 2% περιεκτικότητα σε λιπαρά
50 ml σπορέλαιο
1 συσκευασία μαγειρικής σόδας (15g)
300g αλεύρι τύπου 405 ή για όλες τις χρήσεις
Τσίμπημα αλατιού
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
7 κουταλιές ηλιέλαιο (για τηγάνισμα)
Μαργαρίνη (για τηγάνισμα)

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε τα αυγά,αλάτι,ζάχαρη και χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός.
Προσθέτουμε το γιαούρτι,λάδι και ανακατεύουμε μόλις γίνει ένα χυλός προσθέτουμε το μισό
αλεύρι και την σόδα και ανακατεύουμε πάλι με μία μαριζ.
Εφόσον αναμειχθούν ρίχνουμε και το υπόλοιπο αλεύρι  και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε μία ζύμη μαλακή αλλά να στεκετε ελαφρώς(να μην υγρή) και πάνω στην μαριζ.

Βάζουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το λάδι και ένα κομμάτι 20 γρ μαργαρίνη.
Μόλις ζεσταθεί το λάδι και λιώσει η μαργαρίνη παίρνουμε μία κουτάλια από την ζύμη και ρίχνουμε στο τηγάνι.

Τηγανίζουμε 3 λεπτά από κάθε πλευρά και τις βγάζουμε τις τηγανίτες σε μία χαρτοπετσέτα.


Σερβίρετε με μέλι και τριμμένα καρύδια

Δείτε επίσης: Κεφτέδες με φρέσκιες τηγανιτές πατάτες | Ομελέτα με τηγανιτές πατάτες και κολοκυθάκια

Δείτε την Συνταγή εδώ

Προηγούμενο άρθροΣαλάτα με ψητές πιπεριές και φέτα
Επόμενο άρθροΠικάντικο Κεμπάπ με σάλτσα Γιαουρτιού