Γρήγορη ζύμη σφολιάτας

Είμαι τόσο ενθουσιασμένη με αυτή τη γρήγορη ζύμη σφολιάτας γι αυτό δεν έχω δοκιμάσει άλλη. Είναι απλά υπέροχη! Μπορείς να φτιάξεις μερικά σούπερ τυροπιτάκια ή κρουασάν σοκολάτας που δεν θα υπάρχουν την επόμενη μέρα! Προφανώς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και για άλλα εδεσμετα, όπου προτιμάτε

Υλικά

600 γρ αλεύρι
10 γρ ξερή μαγιά
100 γρ ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
400 ml γάλακτος
200-250 γρ βούτυρο

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Η ζύμη μπορεί να χρησιμοποιηθεί αμέσως ή μπορείτε να τη διατηρήσετε στο ψυγείο τυλιγμένη καλά σε αλουμινόχαρτο, διαρκεί 2-3 ημέρες χωρίς προβλήματα. Δεν προσπάθησα να την παγώσω, να δω πώς συμπεριφέρεται, νομίζω ότι είναι καλύτερα να είναι φρέσκια.

Προετοιμασία για Γρήγορη Σφολιάτα:

Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με την ξερή μαγιά. Κάνουμε μια τρύπα στη μέση και ρίχνουμε το ζεστό γάλα στο οποίο διαλύσαμε τη ζάχαρη και το αλάτι. Θα πάρουμε μια ομοιογενή ζύμη, ελαφρώς κολλώδη, την οποία αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
η ζύμη μπορεί επίσης να παρασκευαστεί στη μηχανή ψωμιού, το πρόγραμμα ζύμωσης
Η ζυμωμένη ζύμη αναποδογυρίζεται σε ένα ελαφρώς αλευρωμένο τραπέζι και χωρίζεται σε 18 περίπου ίσα κομμάτια.
Κάθε κομμάτι ζύμης απλώνεται σε ένα λεπτό φύλλο, όσο το δυνατόν πιο λεπτό και λιπαίνεται με λιωμένο / ημιστερεό βούτυρο. Τα φύλλα τοποθετούνται το ένα πάνω στο άλλο σε μια πιατέλα, το τελευταίο φύλλο παραμένει αλειμμένο με βούτυρο.

Τυλίξτε τα όλα σε μεμβράνη και βάλτε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά. Θα ήταν προτιμότερο να το αφήσετε περισσότερο, 1 ώρα.

Η κρύα ζύμη αναποδογυρίζεται στο ελαφρά αλευρωμένο τραπέζι και απλώνεται με ενα χοντρό πλάστη (όλος ο μπογος με τα φύλλα μαζι) 

σε ένα λεπτό φύλλο περίπου 0,5 εκ.
Το σχήμα του φύλλου ζύμης, στρογγυλό ή ορθογώνιο, το δίνουμε ανάλογα με το τι θέλουμε να ετοιμάσουμε.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΦανταστικοί Κεφτέδες Τόνου!
Επόμενο άρθροΓεμιστά Μπισκότα βουτύρου με Πορτοκάλι και μαρμελάδα