1. Η πιο δροσερή λεμονόπιτα με βελούδινη σαντιγί

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

– Για την Γέμιση:
1 μεγάλο λεμόνι
4 μεγάλα αυγά
½ φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1½ φλιτζάνια ζάχαρη
Βάση τάρτας (20-22 εκ), ψημένη 
– Για το Επικάλυψη : (προαιρετικό)
1 κούπα κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

ΟΔΗΓΙΕΣ

Βγάλτε την έτοιμη ταρτα σας από τον καταψύκτη ή φτιάξτε τη δική σας.  Εγώ για την ψήσω χρησιμοποίησα το ταψάκι που την έφτιαξα την τάρτα ή εάν δεν έχετε ταψάκι τάρτας βάλτε την τάρτα αε ένα ταψάκι στρωμένο με ένα φύλλο ψησίματος.(Η τάρτα είναι καλό να ψηθεί πρώτα μόνη της εάν είναι αψητη

Ξεκινάμε την λεμονοπιτα

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς.
Πλύνετε το λεμόνι σας και κόψτε και αφαιρέστε όλους τους σπόρους. (Μην το ξεφλουδίζετε, θα ανακατέψετε ολόκληρο το λεμόνι!) Τοποθετήστε το μπλέντερ υψηλής ισχύος.
Προσθέστε τα αυγά, το βούτυρο, τη βανίλια και τη ζάχαρη. Ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσει. Ξεκίνησα στη δύναμη  5 και μετά στο 10.
Ρίξτε το μείγμα στη ταρτα.

Ψήνουμε στο ταψάκι που την ψησαμε και μόνη της για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί.
Αφήστε να κρυώσει και μετά βάλτε στο ψυγείο.
Για την επικάλυψη:
Τοποθετήστε το μπολ ανάμειξης και τα χτυπητήρια στον καταψύκτη για περίπου 20 λεπτά. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη. Χτυπήστε μέχρι να μην πέφτει από το κουτάλι.
Κόβουμε την πίτα και σερβίρουμε με μία κουταλιά της σαντιγί από πάνω

  1. Σημείωση: Δείτε πως φτιάχνουμε την δική μας ταρτα

ΠΗΓΗ: happycoking.com

 

Προηγούμενο άρθροΠεντανόστιμα Ρολάκια κιμά…
Επόμενο άρθροΚέικ Κανέλας…φανταστικο εάν σας αρέσει η κανέλα