Η πιο εύκολη μουσταλευρια (παλουζε)

Υλικά:

2 κιλά σταφύλια
Αλεύρι για ολες τις χρήσεις
Κανέλα
Καρύδια
2 Ξέρα δαμάσκηνα
2 Χουρμάδες

Πώς θα την κάνουμε:

Πλένουμε και στύβουμε τις ρόγες μέσα σε ένα μεγάλο τάπερ. Περνάμε το ζουμί 2 φορές από λεπτή σιτα.
Σε κατσαρόλα μετράμε τη ποσότητα. Για κάθε 4 κούπες μούστο θέλουμε 1/2 κούπα αλεύρι. Κρατάμε 1 κούπα απο το μετρημένο μούστο και ανακατεύουμε το αλεύρι. Προσθέτουμε τώρα την κούπα με το μουστο και το αλεύρι στον μουστο της κατσαρόλας.
Βάζουμε να σιγοβράσει και ανακατεύουμε συχνά. Όταν πήξει αρκετά, τοποθετούμε σε ρηχά μπωλ. Προσθέτουμε το καρύδι, τη κανέλα, τα δαμάσκηνα και τους χουρμάδες σε κομματάκια.

Τοποθετούμε στο ψυγείο, κρατάει 3-4 ημέρες.
Καλή επιτυχία φίλες και φίλοι μου 🍇🍇🍇
Μυστικά: Αν θέλετε προσθέστε μέσα στην κρέμα σταφίδα κορινθιακη (μαύρη) και από πάνω σουσάμι, κανέλα και καρύδια.
Αν σας βγει ο χυμός αγλυκος προσθέστε μερικές κ.σ ζάχαρη η μέλι.
Αν σας κάνει σβολους χτυπήστε το χυλό αφού ψηθεί με το ραβδομιξερ να ανοίξουν.

ΠΗΓΗ: Helena’s Greek cooking

Προηγούμενο άρθροΤυροψωμάκια με ανθότυρο και μέλι
Επόμενο άρθροΈνα ταπεινό κέικ με σοκολάτα χωρίς αυγά για τον απογευματινό καφέ