Εύκολη Μπουγάτσα

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

(Για να φτιάξετε μια μπουγάτσα διάμετρο 35cm)
1 x 375g πακέτο φύλλο κρούστας (δεν μετράω ποτέ αλλά νομίζω ότι είναι περίπου 18 φύλλα ;!
Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, είναι ο ΑΚΡΙΒΗΣ αριθμός που χρειάζεστε για ένα ταψί διαμέτρου 35cm!)
250g ανάλατο βούτυρο
5 αυγά
2 και 3/4 φλιτζάνια πλήρες γάλα
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
4 σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές αλεσμένη κανέλα

ΜΕΘΟΔΟΣ

1) Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς.
2) Λιώστε το βούτυρο και βουρτσίζετε τη βάση και τις πλευρές του στρογγυλού ταψιού διαμέτρου 35cm.
3) Πάρτε το πρώτο σας φύλλο και σουρώστε το το από το ένα άκρο στο άλλο σαν ακορντεον! Αυτό είναι δύσκολο να εξηγηθεί με λέξεις, οπότε δείτε φωτογραφίες παρακάτω!


4) Μόλις φτάσετε στο άλλο άκρο και έχετε το κομμάτι του φύλλου σουρωμένο, τυλιξτε σε σαλιγκάρι και τοποθετήστε το στο κέντρο του ταψιού.


5) Κάντε με τον ίδιο τρόπο όλα τα φύλλα, ένα κάθε φορά, και συνεχίζετε να το τυλίγετε γύρω από το αρχικό μέχρι να γεμίσει ολόκληρη η βάση του ταψιού


6) Βουτυρώστε Γενναιόδωρα ολόκληρη την επιφάνεια του φύλλου, διασφαλίζοντας ότι μπαίνει σε κάθε ρωγμή και σχισμή του φύλλου!


7) Βάλτε το στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
8) Ενώ μαγειρεύετε, τοποθετήστε τα αυγά, το γάλα, τη ζάχαρη, τη βανίλια και ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε ένα μπολ και χτυπήστε ελαφρά με ένα πιρούνι. Μόλις συνδυαστούν, στραγγίξτε για να αφαιρέσετε τυχόν κομμάτια.
(Η πιο εύκολη κρέμα!)


9) Με ένα κουτάλι ρίξτε την κρέμα σε ολόκληρο το ταψί αμέσως μόλις βγει καυτό

και στη συνέχεια ξαναβάλτε το για άλλη μισή ώρα. Παρακολουθήστε προσεκτικά καθώς η ζύμη μπορεί εύκολα να καεί προς το τέλος!


10) Όταν τελειώσετε, αφαιρέστε από το φούρνο και τη πασπαλίστε γενναιόδωρα με ζάχαρη άχνη και κανέλα και σερβίρετε ζεστό!

ΠΗΓΗ: phoodie.com.au

Προηγούμενο άρθροTούρτα Μπουένο…
Επόμενο άρθροΤο Μπριάμ της Μαμάς μου