Κέικ SNICKERS

Συστατικά:

– 6 αυγά
– 200 γραμμάρια ζάχαρης
– 4 κουταλιές της σούπας νερό
– 100 γραμμάρια λαδιού
– πρέζα αλάτι
– 175 γραμμάρια αλεύρι
– 40 g σκόνης κακάου
– 1 φακ μπεικι παουντερ

Κρέμα
– 0,5 λίτρα γάλα
– 4 κουταλιές ζάχαρη
– 2 σκόνες πουτίγκα βανίλιας
– 200 g φυστικοβούτυρο
– 250 μλ κρέμα γάλακτος

– 200 γραμμάρια ζάχαρης
– 150 ml κρέμα γάλακτος

Γκαναζ
– 250 ml κρέμα γάλακτος
– 150 γραμμάρια σοκολάτας μαγειρέματος

– 35 γραμμάρια λευκής σοκολάτας
– 2 κουταλιές λάδι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τους 6 κρόκους αυγών ρίχνουμε την ζάχαρη, το νερό, αλάτι, λαδι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπραδια σε μαρεγκα.
Επιστρεφουμε στου κρόκους και χτυπάμε μεχρι να κρεμώσει το μειγμα. Προσθέτουμε μετα
το κακάο το μπεικιν και το αλεύρι και ανακατευουμε και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν
Προσθέτουμε την μαρέγκα σταδιακά στη κρέμα κακάο και ανακατευουμε με μια μαριζ να ομογενοποιηθούν

Στρώνουμε μια αποσπώμενη φορμα με χαρτί ψησίματος στην βάση του την λαδώνουμε και πάνω και στα τοιχώματα και βάζουμε χαρτί ψησίματος και στα τοιχώματα.

Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στην φόρμα και ψηνουμε στου 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φουρνο  για 30 λεπτά.
Σε ένα κατσαρολακι ρίχνουμε το γάλα, ζαχαρη, την σκόνη πουτιγκας και χτυπάμε με ένα συρμα ενω βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατευουμε συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα και μετα προσθετουμε μέσα το φυστικοβούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα να ομογενοποιηθεί.


Αδειαζουμε το μειγμα σε μία μπασίνα την σκεπάζουμε με μία μεμβράνη που εφαπτετε με την κρέμα και βάζουμε στο ψυγείο. Σε ένα άλλο μπολ ριχνουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με ένα μιξερ σε σαντιγί

Βγάζουμε το κεικ απο το φουρνο και ελεγχουμε με την οδοντογλυφίδα εάν ειναι ετοιμο και αφαιρούμε την φόρμα.
Γυρναμε το κεικ αναποδα βγαζουμε το χαρτί, ριχνουμε μεσα στο μειγμα με το φυστικοβούτυρο την σαντιγί και χτυπάμε με ένα μιξερ σε ωραία κρεμα.

Κόβουμε το κέικ στα 3 και ξεκινάμε με την πρωτη φέτα την βρέχουμε με μείγμα γάλα και κακαο και την αλείφουμε με κρεμα.


Απο πάνω βάζουμε την δευτερη φέτα και την μουσκευουμε και αλειφουμε με κρέμα πάλι και
βαζουμε και την τριτη φέτα και μουσκευουμε.

Λιώνουμε την ζάχαρη σε ένα τηγάνι και μετα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος να δέσει το γλάσσο. Ρίχνουμε το γλάσσο καραμέλας απο πάνω.

Λιώνουμε την σοκολάτα και την ρίχνουμε απο πάνω

Μετά σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το λάδι και ανακατεύουμε να γίνει ένα γλασσο και αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε από πάνω.


Διακοσμούμε με ξηρους καρπούς, γκοφρέτες ή ότι θέλουμε

Καλή Επιτυχία

 

 

Προηγούμενο άρθροΤα υπέροχα κουλούρια bagels…δεν θα τα ξεχάσετε ποτέ
Επόμενο άρθροΚοκκινιστό με Τηγανητές Πατάτες