Το  κλασικό – κέικ σοκολάτας!

Δεν είναι οποιοδήποτε κέικ σοκολάτας, αλλά ένα κέικ σοκολάτας με πολλή σοκολάτα! Μετά από τόσα πολλά διαφορετικά κέικ, κέικ μήλου, κέικ κολοκύθας, κέικ με καρότα και γλασσο λεμονιού, κέικ με κρασί και σταφύλια, ακόμη και κέικ σοκολάτας με μαύρη μπύρα, ήρθε η σειρά του πραγματικού κλασικού – κέικ σοκολάτας!
Αν αγαπάτε τη σοκολάτα, τότε αυτό είναι το κέικ σας. Κατάλληλο για κάθε αρχάριο στην κουζίνα, καθώς
και για όσους αγαπούν τη σοκολάτα!

Υλικά:

σοκολάτα 200 γραμμάρια
αλεύρι 2 φλιτζάνια τσαγιού
αυγά 1
κακάο 3 κουταλιές της σούπας
ρούμι 2 κουταλάκια του γλυκού
ζάχαρη 1 φλιτζάνι τσαγιου
γιαούρτι 1 φλιτζάνι τσαγιού
λάδι 1/2 φλιτζάνι τσαγιού
μαγειρική σόδα 1 κουταλάκι του γλυκού

Εκτέλεση

Το πρώτο βήμα στη συνταγή για κέικ σοκολάτας όπως και με οποιοδήποτε άλλο κέικ, είναι να βγάλετε τα υλικά από το ψυγείο τουλάχιστον 15 λεπτά πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα.
Χτυπάμε καλά το αυγό και τη ζάχαρη, χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, σύρμα ή κατά προτίμηση με ένα μίξερ. Προσθέστε το λάδι και χτυπήστε ξανά, στη συνέχεια προσθέστε το γιαούρτι και το ρούμι και χτυπήστε ξανά καλά.

Κοσκινίστε σε ένα μπολ το αλεύρι, με το κακάο και τη μαγειρική σόδα. Από αυτό το μείγμα προσθέστε λίγο-λίγο στο υγρό μίγμα ενώ χτυπάτε συνεχώς.
Τρίψτε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια. Εάν χρησιμοποιείτε σοκολάτα και ξηρούς καρπούς, λάβετε υπόψη ότι τα καρύδια πρέπει να συνθλίβονται πολύ καλά, γιατί διαφορετικά κατά το ψήσιμο θα πέσουν στο κάτω μέρος της φόρμας. Προσθέστε τη θρυμματισμένη σοκολάτα στο μείγμα και ανακατέψτε καλά έτσι ώστε η σοκολάτα να κατανέμεται ομοιόμορφα στο μείγμα. Ρίξτε το τελικό μείγμα σε ένα ταψί, το οποίο έχετε προηγουμένως λαδώσει με λάδι ή καλύψτε με χαρτί ψησίματος. Ψήνουμε το κέικ σοκολάτας με σοκολάτα σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμών για περίπου 30-40 λεπτά, ελέγχουμε ότι είναι έτοιμο τρθπωντας το με οδοντογλυφίδα. Εάν παραμείνει στεγνή, τότε το κέικ σοκολάτας σας είναι έτοιμο.
Περιμένετε να κρυώσει, τότε μπορείτε να το πασπαλίσετε με κακάο.

ΠΗΓΗ: https://www.supichka.com/

Προηγούμενο άρθροΕυκολη και γρήγορη συνταγή με κουνουπίδι και πατάτα
Επόμενο άρθροΖαμπονοτυρομπουκίτσες…