Σιροπιαστά Κρουσανάκια με σοκολάτα

Φανταστείτε… ζουμερά κρουασανάκια, αφράτα και μυρωδάτα, γεμιστά με πλούσια σοκολάτα. Βυθισμένα σε ένα αρωματικό σιρόπι , που αγκαλιάζει κάθε μπουκιά με γλυκιά απόλαυση.

Κάθε κρουασανάκι, ένα μικρό έργο τέχνης. Χρυσαφένιο χρώμα, τραγανή κρούστα, και μια ζεστή σοκολάτα που λιώνει στο στόμα.

Το σιρόπι, μελωμένο και αρωματικό, χαρίζει μια υπέροχη υφή, ισορροπώντας ιδανικά την γλυκιά σοκολάτα.

Μια μπουκιά αρκεί για να σας ταξιδέψει σε ουράνιες απολαύσεις. Ιδανικό για πρωινό, για γλυκό μετά το φαγητό, ή για ένα απολαυστικό διάλειμμα, τα σιροπιαστά κρουασανάκια με σοκολάτα θα σας γλυκάνουν την ημέρα.

Υλικά

600- 700 γραμ αλεύρι γοχ

2 φλ φρεσκο γάλα ζεστό όχι καυτό
2κσ ζάχαρη
1,5 φακ ξηρή μαγιά
60 γρ αγελ βούτυρο
2 καψουλακια βανίλια
ξύσμα λεμόνι
1 αυγό χτυπημένο

Γέμιση
Κουβερτούρα

Σιρόπι
2 φλ νερό
2 φλ ζάχαρη ξύλο
κανέλα
φλούδα λεμόνι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε με σύρμα όλα τα υλικα εκτός από το αλευρι.
Προσθέτουμε μετα το αλεύρι με ελάχιστο αλάτι. Όταν αρχισει να γίνεται ζυμαρι, ανακάτεμα με μαρίζ που έχουμε αλείψει
με ηλιέλαιο από κάτω προς τα πανω
Η ζύμη κολλάει πολύ. Σκεπάζουμε Σε λιγότερο από 1 ώρα έχει τριπλασιαστει
Βάζουμε αλεύρι στον πάγκο αλεύρι στη ζύμη, κάνουμε μπάλα κόβουμε στα 4 Αφήνουμε κάνα 10′
Ανοιγουμε την κάθε μπάλα με λιγο αλεύρι, σε φύλλο
Κόβουμε στα 8 Βάζουμε 1 κομμάτι κουβερτούρα σε κάθε τρίγωνο
Τυλίγουμε κρουασάν Αραδιαζουμε σε ταψί με λαδόκολλα
Αφήνουμε να φουσκωσουν
Αλείφουμε με 1 αυγό χτυπημένο με λίγο φρέσκο γάλα
Ψήνουμε στους 175 αέρα για περίπου 30′ να πάρουν ωραίο χρώμα

Βράζουμε το σιρόπι για 4′
Ζέστα κρουασάν χλιαρό σιρόπι. Γίνονται 2 λαμαρίνες του φούρνου 32 μέτρια κομμάτια
Το φλ έχει χωρητικότητα 220

Η Συνταγή είναι της κας Souki Simeonidou

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Συστατικά

 

Για τα κρουσανάκια
2 ½ φλιτζάνια / 300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού / 6g στιγμιαία ξηρή μαγιά
2 κουταλιές της σούπας / 25g λευκή ή καστανή ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¾ φλιτζάνι / 180ml ζεστό γάλα
¼ φλιτζάνι / 60ml φυτικό λάδι
4 κουταλιές της σούπας / 50g λιωμένο βούτυρο για το βούρτσισμα της ζύμης
16 κομμάτια σοκολάτας ή τσιπς σοκολάτας για την γέμιση του κρουασάν
ζάχαρη άχνη
Για το σιρόπι (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)
Αντί αχνης ζάχαρης
2 κουταλιές της σούπας / 25g λευκή ή καστανή ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας / 30ml βραστό νερό

Οδηγίες
Για Τα κρουσανάκια
Κοσκινίστε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε τη μαγιά στη μία πλευρά του μπολ και τη ζάχαρη και το αλάτι στην άλλη πλευρά του μπολ.

Χρησιμοποιώντας ένα χτυπητήρι ή ένα πιρούνι, ανακατέψτε αυτά τα υλικά μαζί.
Ρίξτε το ζεστό γάλα και λάδι στα ξηρά υλικά και ανακατέψτε για να τα συνδυάσετε. Ζυμώνουμε για περίπου 4 λεπτά, έως ότου η ζύμη είναι μαλακή και λεία.

Τρίψτε λίγο λάδι στο μπολ και στη ζύμη. Τοποθετήστε τη ζύμη στο λαδωμένο κύπελλο και καλύψτε με πλαστικό περιτύλιγμα ή πετσέτα κουζίνας.

Τοποθετήστε το καλυμμένο μπολ σε ένα ζεστό, για 45 λεπτά έως μία ώρα.
Μετά από μια ώρα, χτυπάτε τη ζύμη και την πλάθετε στη μορφή ενός κορμού. Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, κόψτε τη ζύμη σε περίπου 10 κομμάτια.
Σχηματίστε κάθε κομμάτι ζύμης σε μια μπάλα. Χρησιμοποιώντας έναν κυλινδρικό πείρο, ανοίξτε κάθε κομμάτι ζύμης σε έναν κύκλο περίπου 30 cm.

 


Βουρτσίστε την ζύμη με το λιωμένο βούτυρο και τοποθετήστε την στον πάγκο.
Βγάλτε ένα άλλο κομμάτι ζύμης και το στοιβάζετε πάνω από το πρώτο και βούρτσισε τον έξω τον κύκλο.
Βουρτσίστε με βούτυρο και συνεχίστε τη διαδικασία της ανοιγμα, βουρτσίσματος και της στοίβαξης μέχρι να χρησιμοποιηθούν όλα τα κομμάτια της ζύμης.
Αυτό δημιουργεί τα πανέμορφα στρώματα που θα δείτε όταν είναι ψημένα
Μην βουρτσίζετε την κορυφή του τελευταίου κύκλου ζύμης που τοποθετείτε στη στοίβα.
Τραβήξτε απαλά το ανώτερο στρώμα ζύμης πάνω από τις άκρες των στοιβαγμένων κύκλων ζύμης.


Στη συνέχεια, ανοίξτε ολόκληρη αυτή τη στοίβα ζύμης σε περίπου (37 έως 40 cm) μεγάλο κύκλο.

Χρησιμοποιώντας ένα πολύ αιχμηρό μαχαίρι, διαιρέστε σε 16 τρίγωνα.
Κόψτε μια μικρή σχισμή στο κέντρο κάθε βάσης τριγώνου
Προσθέστε τη σοκολάτα σας στο φαρδύ άκρο και στη συνέχεια κυλήστε τη ζύμη.

Τοποθετήστε την άκρη προς τα κάτω σε ένα ταψί στρωμένο χαρτί ψησίματος.
Επαναλάβετε με την υπόλοιπη ζύμη, τοποθετώντας τα κρουασάν μερικά εκατοστά μακριά το ένα από το αλλο. Αφήστε να φουσκώσει στο ταψί για 15 λεπτά.
Μετά από 15 λεπτά ψήστε τα κρουασάν σε ένα προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C για 15 λεπτά.
Αφαιρέστε από το φούρνο και βούρτσίστε με το σιρόπι ή πασπαλίστε με ζάχαρη Αχνη.
ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
Ανακατέψτε 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη με 2 κουταλιές της σούπας βραστό νερό. Διαφορετικά, ζεστάνετε το μείγμα σε μια κατσαρόλα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και βουρτσίστε τα ζεστά ψημένα κρουασάν.

ΠΗΓΗ: thegardeningfoodie.com

Προηγούμενο άρθροΡεβυθοκεφτέδες: Η απόλυτη συνταγή για τραγανούς και αφράτους κεφτέδες!
Επόμενο άρθροΜπισκάτα πρέσας-μαγεία με σοκολάτα και τρούφα