Η Τυρόπιτα της Θείας (Greek & English)

 

Υλικά

για την ζύμη
550 γρ αλεύρι για πίτες-
300 γρ περίπου χλιαρό νερό-
1 κ.σ ελαιόλαδο
1/2 κ.σ αλάτι-
1 κ.σ ξύδι-
1 κ.σ ελαιόλαδο για να ξεκουραστεί η ζύμη.
Υλικά για την γέμιση
400 γρ κατσικίσια φέτα-
200 γρ κότατζ τσίζ-
200 γρ κρήμ τσίζ-4 αυγά
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο,για μέσα και έξω από την πίτα

Οδηγίες για την ζύμη
Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης,ανακατεύουμε και ζυμώνουμε,μέχρι να γίνει μαλακή ζύμη.
Η ζύμη κολλάει ελαφρώς δεν πρέπει να είναι σφιχτή,χωρίζουμε σε 9 κομμάτια την ζύμη μας.
Κάνουμε 9 μπαλάκια και τα αφήνουμε σε λαδωμένο μπολ,να ξεκουραστούν μισή ώρα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τυριά, χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά για 10 λεπτά περίπου.

 

Έχουμε σε ένα μπολ τα τυριά και σε άλλο μπολ τα αυγά,δεν τα ανακατεύουμε.
Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς,και συνεχίζουμε πάμε να ανοίξουμε τα φύλλα.
Ανοίγουμε 9 λεπτά φύλλα λαδώνουμε και το ταψί 36-38 εκ.,βάζουμε κάτω φύλλο και τυριά.
Πάνω από τα τυριά με το χέρι,απλώνουμε 2-3 κ.σ αυγά είναι σφιχτά σαν μαρέγκα.


Μετά από τα 3 φύλλα,στα επόμενα φύλλα ραντίζουμε ενδιάμεσα 1-2 κ.σ ελαιόλαδο.
Κάνουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα και η γέμιση,κρατάμε λίγο από τα αυγά.
Τελειώνουμε την πίτα με 2-3 κ.σ αυγά που κρατήσαμε,και 2-3 κ.σ περίπου λάδι γύρω γύρω.
Ψήνουμε 40-45 λεπτά περίπου,μέχρι η πίτα μας να πάρει χρυσό χρώμα πάνω και κάτω.

ΠΗΓΗ: elpidaslittlecorner.blogspot.com

 

My aunt’s Cheese Pie

Ingredients

for the dough
550g flour for all purpoces
About 300 grams of lukewarm water-
1 tbsp olive oil
1/2 tsp salt-
1 tbsp vinegar-
1 tbsp olive oil for the dough.
Ingredients for filling
400g goat Feta-
200g cottage cheese-
200 g of cream cheese-
4 eggs
1/2 cup olive oil, for inside and outside the pie

Instructions
In a bowl Put all the ingredients for the dough, mix and knead until you have a soft dough.
The dough should be sticky slightly and should not be tight, divide dough into 9 pieces.
Make 9 balls and leave them in an oiled bowl for half an hour.
In a bowl mix the all the cheeses, and beat the eggs with handheld mixer for about 10 minutes.
We have in one bowl the cheese and in the other bowl the eggs, we don’t mix it.
Turn the oven on 180 degrees, and continue to open the phyllo for the pie.

Roll out 9 thin phyllos, grease a baking dish 36-38 cm., and lay down the first phyllo
and gently spread cheese mixture over it by hand
Over the cheese mixture spread 2-3 tbsp with beaten eggs.
Then lay other 3 sheets of Phyllo in the baking pan. Liberally brush the top sheet with oil.
Gently spread of the cheese mixture on the dough. Repeat this layering process until
ending with Phyllo dough and filling. We keep some of the eggs.
Finish the pie with 2-3 tbsp eggs that we kept, and 2-3 tbsp oil around.
Bake for about 40-45 minutes, until our pie turns golden and brown.

Tips

Beat the eggs witn handheld mixer to become Stiff as Meringue

Προηγούμενο άρθροΗ Τούρτα της Ελπίδας…είναι απίστευτη
Επόμενο άρθροΚέικ Μπανάνας με σταγόνες σοκολάτας