Τυρόπιτα

Υλικά

Φύλλα κρούστας πίτας – 250 γρ
τυρί φέτα – 280 g όχι πολύ αλμυρή
κρέμα γάλακτος – 100 g
λάδι – 1 κουτ. + για επαλειψη
βούτυρο – περίπου 25 g
αυγά – 3 τεμ. μεγάλο
φρέσκο ​​γάλα – 2 κουταλιές της σούπας.
κρέμα γάλακτος – 1 κουταλάκι του γλυκού
κίτρινο τυρί – για πασπάλισμα
σουσάμι – για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Θρυμματίζουμε το τυρί σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με την κρέμα γάλακτος και το λάδι. Αυτή θα είναι η γέμιση για την πίτα μας. Εάν χρησιμοποιείτε πολύ αλμυρό τυρί, μειώστε την ποσότητα.
Τα φύλλα απλώνονται σε πάγκο και σκεπάζουμε μ ένα υγρό πανί για να μην στεγνώσουν.
Στρωνουμε 3 κρούστες ραντισμένες με λαδι ενδιάμεσα σ ένα ταψί που εχουμε λαδώσει ελαφρά και βάζουμε από πάνω γέμιση, πάλι 3 κρούστες με λάδι, γέμιση και ούτω καθεξής μέχρι το τέλος των φύλλων. Κόβεται σαν κέικ.

Χτυπάμε τα αυγά με μια πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε με το γάλα και την κρέμα. Καλό είναι το φρέσκο ​​γάλα να έχει χαμηλότερο ποσοστό λιπαρών, καθώς άλλα προϊόντα είναι αρκετά πλούσια σε λιπαρά.
Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στο μπουρέκι και κάνουμε τρύπες που και που με ένα πιρούνι ή σουβλάκι για να εισχωρήσει στη γέμιση. Το βούτυρο κόβεται σε κομμάτια και απλώνεται από πάνω.

Ψήνουμε για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και όταν ροδίσει το αφαιρούμε, πασπαλίζουμε με μπόλικο τυρί και μετά σουσάμι. Ξαναβάζουμε στο φούρνο για άλλα 15 -18 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσει ένα σκούρο χρυσαφί μαύρισμα.
Μόλις είναι έτοιμο, μπορούμε να το πασπαλίσουμε άλλη μια φορά με κίτρινο τυρί, το οποίο αφήνουμε στον κλειστό, αλλά ακόμα ζεστό φούρνο να λιώσει.


Αυτή η ρουστίκ τυρόπιτα γίνεται απίστευτα νόστιμη. Με τραγανή κρούστα και ζουμερό και απαλό εσωτερικό. Είναι πλούσιο σε θερμίδες, ναι, αλλά έχουμε την πολυτέλεια να αμαρτήσουμε από καιρό σε καιρό χωρίς τύψεις.

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΜανιτάρια με σπιτική Μαγιονέζα και Σκόρδο…δεν μπορείς να σταματήσεις να τρως
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο ψητό σε αλάτι…δε θα το πιστεύετε πόσο νόστιμο γίνεται