Η Τυρόπιτα της Πρωτάρας

Υλικά

– 500 γρ. φύλλο κρούστας
– 400 γρ. τυρί φέτα τριμμένη
– 200 ml. γάλα
– 200 ml. γιαούρτι
– 150 ml. ελαιόλαδο
– 3 αυγά
– 1 φλιτζάνι αλεύρι (200 ml φλιτζάνι)
– 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
– 1 μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

Σ ένα μπολ ρίχνουμε τ αυγά.Τα χτυπάμε με τον αυγοδάρτη και προσθέτουμε το γάλα, το λάδι, αλάτι, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
Ανακατέψτε καλά να ενωθούν τα υλικά ώστε να αποφύγετε να σβολιάσουν.
Βουτυρώνουμε το ταψί μας με λίγο λάδι και το αφήνουμε στην άκρη. Σ ένα μπολ έχουμε ανακατέψει το τυρί μας.
Στη συνέχεια απλώνουμε ένα φύλλο ρίχνουμε λίγο από το υγρό μείγμα μας και το αλείφουμε.


Βάζουμε από πάνω άλλο φύλλο το αλείφουμε και αυτό.


Στο τρίτο φύλλο βάζουμε λίγο από τα τυριά μας.

Τυλίγουμε και τα τρία φύλλα μαζί σε ρολό.


Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία, δύο φύλλα αλειμμένα με το μείγμα μας το τρίτο με τη φέτα και μετά ρολό.
Τελειώνουμε έτσι με αυτό τον τρόπο τα υλικά μας.
Φτιάχνουμε 4 μπαστούνια. Τα αλείφουμε με το μείγμα μας και αφήνουμε να σταθούν για 20 λεπτά.


Προθερμαίνουμε τον φούρνο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά.

Ετοιμηηηηηηηηηη

ΠΗΓΗ: http://www.serpica.net/

Προηγούμενο άρθροΚέικ σοκολάτας με τρομερή σάλτσα σοκολάτας .. πολύ οικονομικό και εύκολο!
Επόμενο άρθροΜπακλαβού ,Παραδοσιακό Γλυκό Μυτιλήνης