Η Tριφτή Μηλόπιτα της Ντάριας

 

Υλικά :

Για τη ζύμη
2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
200 γρ. βούτυρο παγωμένο σε κυβάκια
5 – 6 κουταλιές της σούπας παγωμένο νερό
Για τη γέμιση
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα τριμμένη
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
6-8 μήλα
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση :

Σε ένα βαθύ μπολ βάζετε το αλεύρι και το αλάτι. Τα ανακατεύετε και προσθέτετε το βούτυρο (το βούτυρο πρέπει να είναι καλά παγωμένο). Το τρίβετε με το χέρι σας, μέχρι να δημιουργηθούν μικρά μπαλάκια.
Στη συνέχεια προσθέτετε το νερό σιγά – σιγά και ζυμώνετε.
Χωρίζετε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη, την τυλίγετε με διάφανη μεμβράνη και την βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
Σε άλλο μπολ ανακατεύετε τη ζάχαρη, το αλάτι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλεύρι.
Καθαρίζετε και κόβετε κομματάκια τα μήλα, τα ρίχνετε στο μπολ και ανακατεύετε καλά.
Βουτυρώνετε ένα ταψί διαμέτρου 23 εκ. περίπου.
Ανοίγετε το ένα κομμάτι της ζύμης με διάμετρο λίγο μεγαλύτερη από το ταψί και το στρώνετε καλά στο ταψί.
Ρίχνετε από πάνω τα μήλα και βάζετε και το βούτυρο σε μικρά κομματάκια από πάνω.
Ανοίγετε και το άλλο κομμάτι της ζύμης και σκεπάζετε την πίτα.
Κλείνετε τις άκρες και κάνετε τρύπες με το πιρούνι σας στο πάνω μέρος της πίτας για να φεύγει ο ατμός.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C, για μια ώρα περίπου.
Όταν είναι έτοιμη βγάζετε από το φούρνο, αφήνετε να κρυώσει και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

 

Καλή επιτυχία!!

Προηγούμενο άρθροΟ Τσαλακωμένος Μπακλαβάς
Επόμενο άρθροΑκαταμάχητες Τυροκροκέτες Πατάτας: Το τέλειο συνοδευτικό για την μπύρα σας!