ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΑΧΛΑΔΙ

ΥΛΙΚΑ :

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1/2 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο τους
2 κουταλιές κακάο
1 φλιτζάνι γάλα
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
400 γρ. ώριμα αχλάδια κομμένα σε λεπτές φέτες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Αρχικά, ζεστάνετε το φούρνο στους 200 ° C.
Βάλτε το βούτυρο σε ένα πυρέξ και τοποθετήστε το στο φούρνο για να λιώσει.
Χτυπάτε με ένα μίξερ χειρός σε ένα μπολ τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κακάο, το γάλα και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψει το μίγμα και να γίνει ομοιόμορφο.
Ρίξτε το μίγμα στο ζεστό πυρέξ και από πάνω απλώστε τα αχλάδια. Βυθίστε λίγο με το δάχτυλό σας τα αχλάδια. Όχι πολύ, να φαίνονται πάνω στο μίγμα. Πάνω από κάθε κομμάτι αχλαδιού πασπαλίζετε 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη.
Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο 35 – 40 λεπτά. Στα 35 λεπτά δοκιμάζετε με μια οδοντογλυφίδα εάν είναι έτοιμο. Βγάζετε από το φούρνο, αφήνετε να παγώσει λίγο και σερβίρετε. Είναι τέλειο!!

 

Ένας μαγικός συνδυασμός!! Δοκιμάστε το!!

Προηγούμενο άρθροΚουλουράκια κανέλας !!!
Επόμενο άρθροΦιογκάκια με Κρεμμύδια και Κόκκινο Κρασί