Ινδοκάρυδο

Ενα γλυκό πανεύκολο και πολύ νόστιμο για τις μέρες των Γιορτών

Υλικά

1 βιταμ
1/2 κιλο ζάχαρη
5 αυγα
3 βανίλιες
1/2 κιλο ινδοκαρυδο τριμμένο
1 μπεικιν
250γρ αλεύρι φαρινα απ
Κερασακια για στόλισμα

Εκτέλεση

Χτυπαμε βούτυρο με ζάχαρη μέχρι να αφρατεψει περίπου για 10 λεπτά .Προσθέτουμε τους κρόκους και τις βανίλιες. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα τα προσθέτουμε στο μείγμα με τα αυγά. Ριχνούμε το ινδοκαρυδο σιγά σιγά ανακατεύουμε προσθέτουμε το μπέικιν και το αλεύρι. Τα ζυμώνουμε τα πλάθουμε σε σχήμα καριδιου τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα εάν δούμε ότι κολλάμε τα χέρια μας τα βρεχουμε με λίγο νερό και συνεχίζουμε να τα πλάθουμε ρίχνουμε και το κερασάκι από επάνω και ψήνουμε στους 160με 180 βαθμούς για 25 λεπτά.

H συνταγή είναι της κας Βασιλικη Μπερμπιλαγκα

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Γλυκάκια με ινδοκάρυδο και σοκολάτα

Γλυκάκια με ινδοκάρυδο και σοκολάτα

Γλυκάκια με ινδοκάρυδο και σοκολάτα, εύκολα και απλά!! Εγώ τα λάτρεψα και είμαι σίγουρη πως και εσείς θα τα αγαπήσετε

Συστατικά

Κεικ
3 αυγά
1 και μισή κούπα (το κεσεδάκι του γιαουρτιου) ζάχαρη
1 ζάχαρη βανίλια
1/2 φλιτζάνι λάδι
2 φλιτζάνια αλεύρι
1/2 μπέικιν πάουντερ
1 γιαούρτι (200 μλ)

Για την επικάλυψη
200 g σοκολάτας κουβερτουρα
150 ml γάλα
1 ζάχαρη βανίλια
2-3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
50 gr βούτυρο
1 σακουλάκι καρύδα τριμμένη

Παρασκευή

1. Χτυπάμε καλά με το μίξερ τα αβγά, τη βανίλια και τη ζάχαρη.
2. Προσθέστε λάδι. Ξαναχτυπάμε λίγο με το μίξερ και μετά προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπεικιν.
Ανακατεύουμε στη χαμηλότερη ταχύτητα του μίξερ ή με ένα σύρμα χειρός και στο τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε ξανά απαλά.
3. Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει το κεικ στους 180 °C.
4. Λιώνουμε τη σοκολάτα στον μπεν μαρι, προσθέτουμε τη ζάχαρη βανίλιας, την άχνη ζάχαρη, το βούτυρο και το γάλα.
Ανακατέψτε τα πάντα καλά στο μπεν μαρι μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη μάζα.
Κόβουμε το έτοιμο, κρύο κέικ σε κύβους. Βουτήξτε το καθένα στο μείγμα της σοκολάτας, μετά στην καρύδα, αφήστε το να κρυώσει καλά.

Σερβίρισμα
Για μένα οι τούφες είναι καλύτερες την επόμενη μέρα, όταν το μπισκότο είναι εμποτισμένο με σοκολάτα.
Τότε είναι τα πιο ζουμερά για μένα. Τα βάζω σε ένα πλαστικό μπολ με καπάκι.

Καλή Απόλαυση!

Προηγούμενο άρθροΜπισκότα με τυρί: Μια εύκολη συνταγή
Επόμενο άρθροΣουφλέ κουνουπιδιού: Μια πρωτότυπη συνταγή που θα σας ενθουσιάσει