Ιταλικά Κουλουράκια

Συστατικά

Για τα μπισκότα
400 γρ αλεύρι
1 αυγό
280 gr ανάλατο βούτυρο
160 gr ζάχαρη άχνη
1 φασόλι βανίλιας

Για διακοσμητικά
μαύρη σοκολάτα
φυστίκι αιγίνης
καρύδα, αποξηραμένη
ζαχαρωμένα κεράσια
μαρμελάδα

Εργαλεία
1 Μίξερ βάσης
1 Ταψί
1 Τσάντα σωληνώσεων

Εκτέλεση

Σε βάσης μίξερ ή με μιξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη και τους σπόρους του λοβού βανίλιας.
Όταν το μείγμα γίνει κρεμώδες και λείο, προσθέτουμε το αυγό. Συνεχίστε το χτύπημα για λίγα λεπτά ακόμα.
Προσθέστε το αλεύρι με το χέρι ή χρησιμοποιήστε το μίξερ με το σύρμα. Όταν το μείγμα γίνει ομοιογενές, το βάζετε σε μια σακούλα με ένα ακροφύσιο σε σχήμα αστεριού. Πλάθετε τα μπισκότα, τα πέταλα, τα ξυλάκια, τα S, τις ροδέλες σε ένα
ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Ψήνουμε στους 170°C για 15-20 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Γλασσάρετε τα μπισκότα. Τα στολίζουμε πριν στεγνώσει η σοκολάτα.
Φυλάσσεται σε κλειστό κουτί σε δροσερό μέρος.

ΠΗΓΗ: https://blog.giallozafferano.com/stellaskitchen/

Προηγούμενο άρθροΤηγανητές μελιτζάνες & πατάτες: Ο τέλειος συνδυασμός
Επόμενο άρθροΓαλατόπιτα με χυλοπίτες