Κέικ αμυγδάλου, αλλά χωρίς αλεύρι και χωρίς ζάχαρη!

Υλικά:

400 γρ αλεύρι αμυγδάλου
420 γρ γιαούρτι
180 γρ λάδι καρύδας ή βούτυρο
6 αυγά
16 g μπέικιν πάουντερ
2 γρ αλάτι
130 g γλυκαντικό – στέβια, ερυθριτόλη ή γλυκαντικό της αρεσκείας σας!

για διακόσμηση!
Στέβια ζάχαρη άχνη
100 γρ Φιλε αμυγδάλου
Υλικά για 12 μερίδες

Εκτέλεση

Τα υλικά ανακατεύονται σε ένα μπολ και προστίθενται τελευταία τα ξηρά υλικά. Το μείγμα ανακατεύεται καλά και μπαίνει σε προετοιμασμένες φόρμες με χαρτί ψησίματος στρωμένες. Προσθέτουμε προαιρετικά αμύγδαλα πάνω από τα κεικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά και σε αέρα ψήνουμε στους 160 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά περίπου.

Καλή απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΣπιτικά μπράουνις είναι εξαιρετικά σοκολατένια πεντανόστιμα χωρίς να είναι υπερβολικά γλυκά.
Επόμενο άρθροΚέικ με μία υπέροχη κρέμα