Κέικ αμυγδάλου 

Αυτό το κέικ με αλεύρι αμυγδάλου είναι τόσο ελαφρύ και αφράτο, που δεν θα πιστεύετε πόσο ΕΥΚΟΛΟ είναι να το φτιάξετε! Φτιαγμένο με μόνο 4 βασικά υλικά, είναι το τέλειο απλό αλλά και κομψό επιδόρπιο.

❤️ Υλικά:

1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι αμυγδάλου- 170 γρ
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη – 150 γρ
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού – 15 γρ
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου – 7 ml
1/4 φλιτζάνι καβουρδισμένα αμύγδαλα – 50 γρ

Εκτέλεση:

1. Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους των αυγών και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν (5 λεπτά).
2. Προσθέστε το αλεύρι αμυγδάλου, το ξύσμα λεμονιού και το εκχύλισμα αμυγδάλου στο μπολ και διπλώστε με μια σπάτουλα.
3. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές (5 λεπτά).
4. Προσθέστε τα ασπράδια αυγών σε παρτίδες στο μείγμα αμυγδάλου και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν, μην το παρακάνετε!
5. Προετοιμάστε ένα ταψί τσερκι 21 cm με λαδόκολλα και λάδι. Ρίχνουμε τη ζύμη μέσα και ψήνουμε για 35 λεπτά στους 180C.
6. Γαρνίρουμε με καβουρδισμένα αμύγδαλα και μια φέτα λεμονιού.

Καλή Απόλαυση!

Προηγούμενο άρθροΓρήγορη Κολοκυθόπιτα
Επόμενο άρθροΝόστιμες βάφλες για πρωινό