Κέικ Αμυγδάλου & Φουντουκιού

Υλικά

75 g βούτυρο, λιωμένο
120 g ζάχαρη
2 αυγά θερμοκρασία δωματίου
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
100 g φουντούκια, αλεσμένα
100 g αμύγδαλα, αλεσμένα
70 g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 ml κρέμα γάλακτος
6 g μπέικιν πάουντερ Πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ την ζάχαρη, τα αβγά και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν, το αλάτι, βανίλια, ξηρούς καρπούς και την κρέμα γάλακτος. Χτυπάμε για 1-2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί
το μείγμα.
Μεταφέρουμε σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ 10×35 εκ. και ψήνουμε για 45-50 λεπτά.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΡολό Κοτόπουλο με τυρί και ζαμπόν
Επόμενο άρθροΤούρτα “η διψασμένη καλόγρια”…