Κέικ γιαουρτιού με αχλάδια και κομματάκια σοκολάτας

Κέικ γιαουρτιού με αχλάδια και σοκολάτα: Πάρα πολύ εύκολο και γευστικό γλυκό. Τα αχλάδια ταιριάζουν πολύ με τη σοκολάτα, όπως θα διαπιστώσετε και οι μόνοι σας!! 

Μέγεθος φόρμας: 22 cm διάμετρος x 7,5 εκ βαθος

Συστατικά

1 κεσεδακι γιαούρτι 125 ml
250 γρ αλεύρι
125 γρ αλεύρι αμυγδάλου
125 γρ ζάχαρη άχνη
125 γρ με μαύρη ζάχαρη ακατεργαστη
125 ml σπορέλαιο
3 μεγάλα αυγά
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
50 γραμμάρια κομματάκια σοκολάτας
1/2 κιλό αχλάδια
αλεύρι και βούτυρο για τη φόρμα και ζάχαρη άχνη για το τελείωμα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Χτυπήστε τα αυγά που διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου με τη ζάχαρη και το αλάτι, προσθέστε το γιαούρτι και στη συνέχεια το λάδι και τα κοσκινισμένα αλεύρια με τη μαγιά, σε 3 δόσεις, εναλλάξ. Προσθέτετε τρία αχλάδια, καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια, και ανακατεύετε

Τέλος τα κομματάκια σοκολάτας, κρατώντας μια χούφτα στην άκρη για να τα σκορπίσετε στην επιφάνεια.
Αδειάστε τη ζύμη σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και τοποθετήστε τα υπόλοιπα αχλάδια κομμένα σε λεπτές φέτες σε ακτινωτό μοτίβο.
Συμπληρώνετε με τις σταγόνες σοκολατας που έχετε αφήσει στην άκρη, μοιράζοντάς τες ανάμεσα στις φέτες.
Ψήνετε και αμέσως αυξάνετε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και ψήνετε για 35 λεπτά, μειώνετε στους 160 και ψήνετε για άλλα 15 λεπτά.

Ελέγξτε μετά από 45 λεπτά το ψήσιμο στο κέντρο του κέικ, μπορεί να μην είναι απαραίτητο να συνεχίσετε το ψήσιμο.
Κάθε φούρνος έχει τους δικούς του χρόνους και θερμοκρασίες.
Αφήνετε να κρυώσει, στη συνέχεια ξεφορμάρετε και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.

ΠΗΓΗAnna Salomone
Προηγούμενο άρθροΚιμαδόπιτα με κρεμμύδι δεν υπάρχει τέτοια λιχουδιά 😋😋😋
Επόμενο άρθροΨητά γεμιστά κολοκυθάκια με κιμά